· 

Rueda reis - Bezoek aan Très Pilares

Tres Pilares Fernandez family La Seca (Valladolid) Rueda Spanje

Terwijl Juan Antonio ons vol enthousiasme in zijn wijngaarden rondrijdt, vertelt hij dat de naam van zijn bodega verwijst naar de oprichters ervan, nl zijn broers Eustaquie, Jaime en zichzelf als de drie pilaren. Ze zijn de tweede generatie wijnbouwers en hebben steeds hun druiven verkocht aan de coöperatieve. Maar nu de prijzen in Rueda zijn gestegen, besloten ze in 2013 zelf hun wijn te vinifiëren. Twintig jaar geleden kostte een kilogram wijndruiven 30ct en hadden ze een opbrengst van 6000 ton. Nu verbouwen ze 19000 ton en krijgen ze tussen de 70ct en de 1 euro voor één kilogram. Twintig procent van hun beste druiven verwerken ze zelf en het overige deel gaat naar de plaatselijke coöperatieve.

Hun wijngaard van 70ha weerspiegelt goed de terroir van Rueda: een gemiddelde hoogte van 600m boven de zeespiegel met pieken van 900m, een arme zand/steenbodem die weinig behandeling met insecticiden vraagt, een continentaal klimaat met koude winters en droge, hete zomers. En een aanplant van voornamelijk verdejo aangevuld met een beetje sauvignon blanc, viura en tempranillo.

 

We proefden enkele van hun wijnen en waren blij met de mooie kwaliteit.

 

1. 3 pillares

Kleur : Bleek gele kleur, briljant, goede concentratie

Geur : In de neus mooi wit(peer) en geel fruit, kruidig(anijs),  diep

Smaak : Zet fris fruitig aan in de mond, een goed evenwicht tussen het fruit en de rijpe zuren

de finale is lang

2. 3 pilares (2014)

Vinificatie : Oude wijnstokken en 6 maanden sur lie, inox fermentatie, maceratie op 6° gedurende 12h.

Kleur : Geconcentreerd licht goudgeel, briljant

Geur : Zet mineralig aan, kruidig vers gemaaid gras, gevolgd door wit fruit(peer, appel..)en exotische tonen,  breed in de neus

Smaak : Sappig en vol in de mond, een zeer mooie zoet/zuur-balans,complex, lang en gevarieerd met abricoos en kruidige tonen.

Tres Pilares Fernandez family La Seca (Valladolid) Rueda Spanje

Terwijl Juan Antonio ons vol enthousiasme in zijn wijngaarden rondrijdt, vertelt hij dat de naam van zijn bodega verwijst naar de oprichters ervan, nl zijn broers Eustaquie, Jaime en zichzelf als de drie pilaren. Ze zijn de tweede generatie wijnbouwers en hebben steeds hun druiven verkocht aan de coöperatieve. Maar nu de prijzen in Rueda zijn gestegen, besloten ze in 2013 zelf hun wijn te vinifiëren. Twintig jaar geleden kostte een kilogram wijndruiven 30ct en hadden ze een opbrengst van 6000 ton. Nu verbouwen ze 19000 ton en krijgen ze tussen de 70ct en de 1 euro voor één kilogram. Twintig procent van hun beste druiven verwerken ze zelf en het overige deel gaat naar de plaatselijke coöperatieve.

Hun wijngaard van 70ha weerspiegelt goed de terroir van Rueda: een gemiddelde hoogte van 600m boven de zeespiegel met pieken van 900m, een arme zand/steenbodem die weinig behandeling met insecticiden vraagt, een continentaal klimaat met koude winters en droge, hete zomers. En een aanplant van voornamelijk verdejo aangevuld met een beetje sauvignon blanc, viura en tempranillo.

 

We proefden enkele van hun wijnen en waren blij met de mooie kwaliteit.

 

1. 3 pillares

Kleur : Bleek gele kleur, briljant, goede concentratie

Geur : In de neus mooi wit(peer) en geel fruit, kruidig(anijs),  diep

Smaak : Zet fris fruitig aan in de mond, een goed evenwicht tussen het fruit en de rijpe zuren

de finale is lang

2. 3 pilares (2014)

Vinificatie : Oude wijnstokken en 6 maanden sur lie, inox fermentatie, maceratie op 6° gedurende 12h.

Kleur : Geconcentreerd licht goudgeel, briljant

Geur : Zet mineralig aan, kruidig vers gemaaid gras, gevolgd door wit fruit(peer, appel..)en exotische tonen,  breed in de neus

Smaak : Sappig en vol in de mond, een zeer mooie zoet/zuur-balans,complex, lang en gevarieerd met abricoos en kruidige tonen.

Tres Pilares Fernandez family La Seca (Valladolid) Rueda Spanje

Terwijl Juan Antonio ons vol enthousiasme in zijn wijngaarden rondrijdt, vertelt hij dat de naam van zijn bodega verwijst naar de oprichters ervan, nl zijn broers Eustaquie, Jaime en zichzelf als de drie pilaren. Ze zijn de tweede generatie wijnbouwers en hebben steeds hun druiven verkocht aan de coöperatieve. Maar nu de prijzen in Rueda zijn gestegen, besloten ze in 2013 zelf hun wijn te vinifiëren. Twintig jaar geleden kostte een kilogram wijndruiven 30ct en hadden ze een opbrengst van 6000 ton. Nu verbouwen ze 19000 ton en krijgen ze tussen de 70ct en de 1 euro voor één kilogram. Twintig procent van hun beste druiven verwerken ze zelf en het overige deel gaat naar de plaatselijke coöperatieve.

Hun wijngaard van 70ha weerspiegelt goed de terroir van Rueda: een gemiddelde hoogte van 600m boven de zeespiegel met pieken van 900m, een arme zand/steenbodem die weinig behandeling met insecticiden vraagt, een continentaal klimaat met koude winters en droge, hete zomers. En een aanplant van voornamelijk verdejo aangevuld met een beetje sauvignon blanc, viura en tempranillo.

 

We proefden enkele van hun wijnen en waren blij met de mooie kwaliteit.

 

1. 3 pillares

Kleur : Bleek gele kleur, briljant, goede concentratie

Geur : In de neus mooi wit(peer) en geel fruit, kruidig(anijs),  diep

Smaak : Zet fris fruitig aan in de mond, een goed evenwicht tussen het fruit en de rijpe zuren

de finale is lang

2. 3 pilares (2014)

Vinificatie : Oude wijnstokken en 6 maanden sur lie, inox fermentatie, maceratie op 6° gedurende 12h.

Kleur : Geconcentreerd licht goudgeel, briljant

Geur : Zet mineralig aan, kruidig vers gemaaid gras, gevolgd door wit fruit(peer, appel..)en exotische tonen,  breed in de neus

Smaak : Sappig en vol in de mond, een zeer mooie zoet/zuur-balans,complex, lang en gevarieerd met abricoos en kruidige tonen.


Reactie schrijven

Commentaren: 0