wine-foodpairing

wine-foodpairing · 01. mei 2022
Samen met foodblogster Keti Kvichidze (culinary & wine Expedition), ging ik het pas geopende restaurant van chef Giorgi Ninua in hartje Tbilisi opzoeken. Giorgi heeft reeds een heel parcours achter de jonge rug. Na zijn opleiding en wat jaren kookervaring te hebben opgedaan, roerde hij in de potten van 3 verschillende ambassadeurs in Georgië. Hier leerde hij de traditionele Georgische keuken van zijn grootmoeder, te mixen met allerlei invloeden die tegemoet kwamen aan de smaak van de...
wine-foodpairing · 24. februari 2022
Het is altijd een spannende beleving om minder bekende druivensoorten uit minder bekende landen te proeven en er bekende, hedendaagse alledaagse gerechten bij te presenteren. Deze keer 5 wijnen, wit, rood en Orange uit Georgië. Georgië heeft een 500 inlandse druivensoorten waarvan er nog een groot aantal gebruikt worden om er "hedendaagse" wijnen mee te vinifiëren. Mijn interesse voor deze bakermat van de wijnbouw bestaat al enkele jaren maar wegens één of ander virus moest ik mijn reis...
wine-foodpairing · 04. februari 2022
Voorbije week had ik het culinaire genoegen om in twee Antwerpse "nieuwe" gastronomische tempels te tafelen. Alletwee mega lekker, alletwee mega verschillend, wegens verschil in stijl van koken. Signatuur kreeg al lovende reacties vanuit hun vroegere locatie in Hoogstraten. In oktober 2020 verhuisden Bart & Sally naar de culinaire hotspot van Antwerpen: de Volksstraat waar zich op enkele jaren tijd tal van resto's hebben gevestigd. (oa BüN bar, L'Epicerie du Cirque, Yam Thai, Tamo, ...)...
wine-foodpairing · 02. januari 2022
Om het ene jaar af te sluiten en het daaropvolgende te beginnen, kwamen we met goede vrienden samen om lekker eten te pairen met lekkere wijn. Eén van die goede vrienden organiseerde, kookte, ontkurkte en diende op. De reeds hoge verwachtingen werden nog overtroffen door -wat de oude Grieken "Techné" noemden, nl "kunstvaardigheid" of het samengaan van kunst & techniek. Onze vriend combineerde zijn vakmanschap als chef en sommelier met creativiteit en talent. De "gulden snede van de...
wine-foodpairing · 18. november 2021
Een vaste waarde in Antwerpen voor visliefhebbers is het Nieuwe Palinghuis. Tijdens het seizoen (maart-november) krijg je verse wilde Oosterscheldepaling op je bord. Maar dat nam ik niet. Bij het horen van de suggesties kreeg ik erge "goesting" in langoestjes in kreeftensaus (als voorgerecht) en een knapperig gebakken roggevleugeltje met schorseneren als hoofdgerecht. Beide bereidingen werden klassiek, authentiek en royaal geserveerd. Chef Erik Haentjens en zijn partner Gonda Vanhulle zorgen er...
wine-foodpairing · 17. november 2021
Ekaterina Latsabidze( Georgian Qvevri Wine) bracht topchefs van Georgië: Meriko Gubeladze, Ilia Benashvili & Nika Metreveli naar resto The Chick in Mechelen om er Georgische wijnen te pairen met traditionele Georgische gerechten. Sommelier Jazzper Van Papeghem besprak de wijnen. Ekaterina Latsabidze (Georgian Qvevri Wine) brought top chefs from Georgia: Meriko Gubeladze, Ilia Benashvili & Nika Metreveli to resto The Chick in Mechelen ( Antwerp-Belgium) to pair Georgian wines with...
wine-foodpairing · 04. november 2021
wine-foodpairing · 17. mei 2021
Ondanks mijn uitzinnige bewondering voor de culinaire kookkunsten van top cateraar D'ish, gun ik af en toe de concurrentie ook hun kans. En dit maal was het een schot in de roos. Alexander & Frank met hun "je tuin bistro" leverden aan huis, een heerlijk menu en dit voor een scherpe prijs...ik heb ervan genoten Alex & Frank. Merci. Hieronder een slider met de gerechten en een toefje uitleg. Voor de bijpassende wijnen koos ik zelf een schitterende riesling van Alexander Laible Tausend...
wine-foodpairing · 19. december 2020
Spijtig genoeg hebben we ons in 2020 maar al te vaak moeten onthouden van restaurantbezoek. Gelukkig kon "take away" ons bedienen. Er waren er goede en minder goede, dure en minder dure, er waren er duidelijke en minder duidelijke, er waren er vlak bij de deur en soms ook met verre autoritten. Maar Adriana Zafiris & Frédéric Chasto van restaurant Söma in Antwerpen verblijdden ons en onze smaakpapillen op alle vlakken. We schoven aan onze rijk aangeklede huistafel met design bestek,...
wine-foodpairing · 11. februari 2020
In de gezellige locatie van Loes & Krikke in de Congresstraat 42 te Antwerpen, stelde Pastamancini in samenwerking met Carnivale, Terrovin & Boer Ole hun nieuwe samenwerking voor. Azienda Agricola Mancini produceert in Le Marche Italië, pasta! Maar dan wel uitsluitend met durum-tarwe geoogst op de velden rondom hun bedrijf. Er wordt aan wisselbouw (luzerne, klaver, zonnebloemen, koolzaad, tuinbonen, erwten & kikkererwten) gedaan om de bodem niet uit te putten. Het graan wordt traag...

Meer weergeven