wine-foodpairing

wine-foodpairing · 01. september 2022
Master of Wine Pedro Ballesteros Torres selecteerde wijnen uit Ribera del Duero en Chef Karel Van Oyen creëerde bijpassende gerechten. Sommelier Joeri De Lille (beste sommelier België 2017) verzorgde de foodpairing.
wine-foodpairing · 22. juli 2022
Chef Seppe Nobels raakte bekend met zijn restaurant "Graanmarkt 13" in Antwerpen. De insteek waren groenten die zelfs op zijn resto-dak groeiden. Na meer dan 10 jaar was het tijd om een andere richting in te slaan... "Richting" wereld, want met zijn nieuw project "Instroom" serveert hij met anderstalige nieuwkomers een fusion kitchen. Seppe's souschefs zijn allemaal hun thuisland ontvlucht, op zoek naar een veiliger leven & ze zijn gepassioneerd door de keuken van hun thuisland. Seppe geeft...
wine-foodpairing · 19. juni 2022
Op een zonnige vrijdagavond in juni fietste ik met een "gastro-copain" door het zomerse Antwerpen. In het onovertroffen "Zeezicht" op de Dageraadplaats dronken we een "bolleke", richting Stadspark over de brug dronken we in Grand Café Capital een tripel d'Anvers en toen kregen we een hongertje. Zoals meestal reden we onze neus achterna en belanden we op het Zuid. Tegen alle verwachtingen in was er nog plaats vrij op het terras van SALT. Hier was ik al ettelijke malen gepasseerd, zonder...
wine-foodpairing · 01. mei 2022
Samen met foodblogster Keti Kvichidze (culinary & wine Expedition), ging ik het pas geopende restaurant van chef Giorgi Ninua in hartje Tbilisi opzoeken. Giorgi heeft reeds een heel parcours achter de jonge rug. Na zijn opleiding en wat jaren kookervaring te hebben opgedaan, roerde hij in de potten van 3 verschillende ambassadeurs in Georgië. Hier leerde hij de traditionele Georgische keuken van zijn grootmoeder, te mixen met allerlei invloeden die tegemoet kwamen aan de smaak van de...
wine-foodpairing · 24. februari 2022
Het is altijd een spannende beleving om minder bekende druivensoorten uit minder bekende landen te proeven en er bekende, hedendaagse alledaagse gerechten bij te presenteren. Deze keer 5 wijnen, wit, rood en Orange uit Georgië. Georgië heeft een 500 inlandse druivensoorten waarvan er nog een groot aantal gebruikt worden om er "hedendaagse" wijnen mee te vinifiëren. Mijn interesse voor deze bakermat van de wijnbouw bestaat al enkele jaren maar wegens één of ander virus moest ik mijn reis...
wine-foodpairing · 04. februari 2022
Voorbije week had ik het culinaire genoegen om in twee Antwerpse "nieuwe" gastronomische tempels te tafelen. Alletwee mega lekker, alletwee mega verschillend, wegens verschil in stijl van koken. Signatuur kreeg al lovende reacties vanuit hun vroegere locatie in Hoogstraten. In oktober 2020 verhuisden Bart & Sally naar de culinaire hotspot van Antwerpen: de Volksstraat waar zich op enkele jaren tijd tal van resto's hebben gevestigd. (oa BüN bar, L'Epicerie du Cirque, Yam Thai, Tamo, ...)...
wine-foodpairing · 02. januari 2022
Om het ene jaar af te sluiten en het daaropvolgende te beginnen, kwamen we met goede vrienden samen om lekker eten te pairen met lekkere wijn. Eén van die goede vrienden organiseerde, kookte, ontkurkte en diende op. De reeds hoge verwachtingen werden nog overtroffen door -wat de oude Grieken "Techné" noemden, nl "kunstvaardigheid" of het samengaan van kunst & techniek. Onze vriend combineerde zijn vakmanschap als chef en sommelier met creativiteit en talent. De "gulden snede van de...
wine-foodpairing · 18. november 2021
Een vaste waarde in Antwerpen voor visliefhebbers is het Nieuwe Palinghuis. Tijdens het seizoen (maart-november) krijg je verse wilde Oosterscheldepaling op je bord. Maar dat nam ik niet. Bij het horen van de suggesties kreeg ik erge "goesting" in langoestjes in kreeftensaus (als voorgerecht) en een knapperig gebakken roggevleugeltje met schorseneren als hoofdgerecht. Beide bereidingen werden klassiek, authentiek en royaal geserveerd. Chef Erik Haentjens en zijn partner Gonda Vanhulle zorgen er...
wine-foodpairing · 17. november 2021
Ekaterina Latsabidze( Georgian Qvevri Wine) bracht topchefs van Georgië: Meriko Gubeladze, Ilia Benashvili & Nika Metreveli naar resto The Chick in Mechelen om er Georgische wijnen te pairen met traditionele Georgische gerechten. Sommelier Jazzper Van Papeghem besprak de wijnen. Ekaterina Latsabidze (Georgian Qvevri Wine) brought top chefs from Georgia: Meriko Gubeladze, Ilia Benashvili & Nika Metreveli to resto The Chick in Mechelen ( Antwerp-Belgium) to pair Georgian wines with...
wine-foodpairing · 04. november 2021

Meer weergeven