wine-foodpairing

wine-foodpairing · 08. april 2024
De tgv richting Zuid-Frankrijk nemen is niet nodig wanneer je in de fleurige oase van Pollen-La Reserve in Elsene binnenstapt. "Inter Rhône" stelde er twee bijzondere wijnregio's voor, begeleid door een super heerlijk buffet door cateraar Bouchée Double. Tijdens de voorafgaande vrije degustatie proefde ik witte en rode Saint-Joseph, Crémant de Die en Clairette de Die. Mijn keuze kon ik dan aansluitend pairen met de verschillende gerechten van het menu. Het was bovendien aangenaam van...
wine-foodpairing · 29. februari 2024
Toen Anthony Stoop en Julie Van Gool half oktober 2023 de eerste gasten ontvingen in hun gastronomisch restaurant "Komaf", zullen ze niet vermoed hebben dat ze nauwelijks een maand later al een 15/20 kregen van de prestigieuze culinaire gids Gault&Millau. Sindsdien hebben zowat alle kranten en tijdschriften hun vermeld als de ontdekking van het jaar. Vorige maandag waren ze aanwezig bij de uitreiking van de Michelin sterren 2024. Julie vertelde me dat ze toch heimelijk gehoopt hadden dat...
wine-foodpairing · 15. februari 2024
Le Gastronome in Paliseul, zijn 2 chefs: Jean Vrijdaghs & Sébastien Hankard en sommelier Elias Vermeesch.
wine-foodpairing · 24. november 2022
Sinds 2019 schudt chef John Weijers eigentijdse Frans/Belgische gerechten uit zijn koksmouw in "fine dining" bistro B23 op de Brouwersvliet in Antwerpen. John was ooit chef in restaurant Parkheuvel in Rotterdam (2**) en resto Vermeer in A'dam (1*). Gastvrouw Diane gaf ons een warm welkom en bediende vlot. We namen het 6-gangenmenu en brachten zelf onze wijnen mee. En dat bracht aangename verrassingen met zich mee. Op tafel staan mandjes met lekker brood en fijne olijfolie, wat knabbeltjes en...
wine-foodpairing · 27. oktober 2022
Door zeer gelukkige omstandigheden had ik het culinair genoegen om in een korte tijdspanne te genieten van 5 verschillende gastronomische stijlen. Een eetcafé met een Gault Milau vermelding, een home cooking door één van de beste cateraar-chefs van België, een 1*, een 2** & een 3*** Michelin resto. Dat verdient een vergelijking of ten minste een neerslag van mijn /onze ervaringen.
wine-foodpairing · 01. september 2022
Master of Wine Pedro Ballesteros Torres selecteerde wijnen uit Ribera del Duero en Chef Karel Van Oyen creëerde bijpassende gerechten. Sommelier Joeri De Lille (beste sommelier België 2017) verzorgde de foodpairing.
wine-foodpairing · 22. juli 2022
Chef Seppe Nobels raakte bekend met zijn restaurant "Graanmarkt 13" in Antwerpen. De insteek waren groenten die zelfs op zijn resto-dak groeiden. Na meer dan 10 jaar was het tijd om een andere richting in te slaan... "Richting" wereld, want met zijn nieuw project "Instroom" serveert hij met anderstalige nieuwkomers een fusion kitchen. Seppe's souschefs zijn allemaal hun thuisland ontvlucht, op zoek naar een veiliger leven & ze zijn gepassioneerd door de keuken van hun thuisland. Seppe geeft...
wine-foodpairing · 19. juni 2022
Op een zonnige vrijdagavond in juni fietste ik met een "gastro-copain" door het zomerse Antwerpen. In het onovertroffen "Zeezicht" op de Dageraadplaats dronken we een "bolleke", richting Stadspark over de brug dronken we in Grand Café Capital een tripel d'Anvers en toen kregen we een hongertje. Zoals meestal reden we onze neus achterna en belanden we op het Zuid. Tegen alle verwachtingen in was er nog plaats vrij op het terras van SALT. Hier was ik al ettelijke malen gepasseerd, zonder...
wine-foodpairing · 10. mei 2022
Soms is het lot je gunstig gezind en soms steek je het lot een handje toe. Zo gaat dat ook in de wijnwereld. Een pandemie wou dat ik mijn Georgië-reis twee jaar diende uit te stellen en mijn gedwongen opzoekperiode maakte dat ik Keti KVICHIDZE leerde kennen. Keti is "owner and founder bij Culinary & Wine Expedition". Zij is een culinaire duizendpoot: gastvrouw bij TV Imedi sinds 2017, directeur bij K & M Group sinds 2008 en Culinary Expedition, gespecialiseerd in alles wat te maken...
wine-foodpairing · 01. mei 2022
Samen met foodblogster Keti Kvichidze (culinary & wine Expedition), ging ik het pas geopende restaurant van chef Giorgi Ninua in hartje Tbilisi opzoeken. Giorgi heeft reeds een heel parcours achter de jonge rug. Na zijn opleiding en wat jaren kookervaring te hebben opgedaan, roerde hij in de potten van 3 verschillende ambassadeurs in Georgië. Hier leerde hij de traditionele Georgische keuken van zijn grootmoeder, te mixen met allerlei invloeden die tegemoet kwamen aan de smaak van de...

Meer weergeven