wine-foodpairing

wine-foodpairing · 24. november 2022
Sinds 2019 schudt chef John Weijers eigentijdse Frans/Belgische gerechten uit zijn koksmouw in "fine dining" bistro B23 op de Brouwersvliet in Antwerpen. John was ooit chef in restaurant Parkheuvel in Rotterdam (2**) en resto Vermeer in A'dam (1*). Gastvrouw Diane gaf ons een warm welkom en bediende vlot. We namen het 6-gangenmenu en brachten zelf onze wijnen mee. En dat bracht aangename verrassingen met zich mee. Op tafel staan mandjes met lekker brood en fijne olijfolie, wat knabbeltjes en...
wine-foodpairing · 01. september 2022
Master of Wine Pedro Ballesteros Torres selecteerde wijnen uit Ribera del Duero en Chef Karel Van Oyen creëerde bijpassende gerechten. Sommelier Joeri De Lille (beste sommelier België 2017) verzorgde de foodpairing.
wine-foodpairing · 22. juli 2022
Chef Seppe Nobels raakte bekend met zijn restaurant "Graanmarkt 13" in Antwerpen. De insteek waren groenten die zelfs op zijn resto-dak groeiden. Na meer dan 10 jaar was het tijd om een andere richting in te slaan... "Richting" wereld, want met zijn nieuw project "Instroom" serveert hij met anderstalige nieuwkomers een fusion kitchen. Seppe's souschefs zijn allemaal hun thuisland ontvlucht, op zoek naar een veiliger leven & ze zijn gepassioneerd door de keuken van hun thuisland. Seppe geeft...
wine-foodpairing · 19. juni 2022
Op een zonnige vrijdagavond in juni fietste ik met een "gastro-copain" door het zomerse Antwerpen. In het onovertroffen "Zeezicht" op de Dageraadplaats dronken we een "bolleke", richting Stadspark over de brug dronken we in Grand Café Capital een tripel d'Anvers en toen kregen we een hongertje. Zoals meestal reden we onze neus achterna en belanden we op het Zuid. Tegen alle verwachtingen in was er nog plaats vrij op het terras van SALT. Hier was ik al ettelijke malen gepasseerd, zonder...
wine-foodpairing · 10. mei 2022
Soms is het lot je gunstig gezind en soms steek je het lot een handje toe. Zo gaat dat ook in de wijnwereld. Een pandemie wou dat ik mijn Georgië-reis twee jaar diende uit te stellen en mijn gedwongen opzoekperiode maakte dat ik Keti KVICHIDZE leerde kennen. Keti is "owner and founder bij Culinary & Wine Expedition". Zij is een culinaire duizendpoot: gastvrouw bij TV Imedi sinds 2017, directeur bij K & M Group sinds 2008 en Culinary Expedition, gespecialiseerd in alles wat te maken...
wine-foodpairing · 01. mei 2022
Samen met foodblogster Keti Kvichidze (culinary & wine Expedition), ging ik het pas geopende restaurant van chef Giorgi Ninua in hartje Tbilisi opzoeken. Giorgi heeft reeds een heel parcours achter de jonge rug. Na zijn opleiding en wat jaren kookervaring te hebben opgedaan, roerde hij in de potten van 3 verschillende ambassadeurs in Georgië. Hier leerde hij de traditionele Georgische keuken van zijn grootmoeder, te mixen met allerlei invloeden die tegemoet kwamen aan de smaak van de...
wine-foodpairing · 24. februari 2022
Het is altijd een spannende beleving om minder bekende druivensoorten uit minder bekende landen te proeven en er bekende, hedendaagse alledaagse gerechten bij te presenteren. Deze keer 5 wijnen, wit, rood en Orange uit Georgië. Georgië heeft een 500 inlandse druivensoorten waarvan er nog een groot aantal gebruikt worden om er "hedendaagse" wijnen mee te vinifiëren. Mijn interesse voor deze bakermat van de wijnbouw bestaat al enkele jaren maar wegens één of ander virus moest ik mijn reis...
wine-foodpairing · 04. februari 2022
Voorbije week had ik het culinaire genoegen om in twee Antwerpse "nieuwe" gastronomische tempels te tafelen. Alletwee mega lekker, alletwee mega verschillend, wegens verschil in stijl van koken. Signatuur kreeg al lovende reacties vanuit hun vroegere locatie in Hoogstraten. In oktober 2020 verhuisden Bart & Sally naar de culinaire hotspot van Antwerpen: de Volksstraat waar zich op enkele jaren tijd tal van resto's hebben gevestigd. (oa BüN bar, L'Epicerie du Cirque, Yam Thai, Tamo, ...)...
wine-foodpairing · 02. januari 2022
Om het ene jaar af te sluiten en het daaropvolgende te beginnen, kwamen we met goede vrienden samen om lekker eten te pairen met lekkere wijn. Eén van die goede vrienden organiseerde, kookte, ontkurkte en diende op. De reeds hoge verwachtingen werden nog overtroffen door -wat de oude Grieken "Techné" noemden, nl "kunstvaardigheid" of het samengaan van kunst & techniek. Onze vriend combineerde zijn vakmanschap als chef en sommelier met creativiteit en talent. De "gulden snede van de...
wine-foodpairing · 18. november 2021
Een vaste waarde in Antwerpen voor visliefhebbers is het Nieuwe Palinghuis. Tijdens het seizoen (maart-november) krijg je verse wilde Oosterscheldepaling op je bord. Maar dat nam ik niet. Bij het horen van de suggesties kreeg ik erge "goesting" in langoestjes in kreeftensaus (als voorgerecht) en een knapperig gebakken roggevleugeltje met schorseneren als hoofdgerecht. Beide bereidingen werden klassiek, authentiek en royaal geserveerd. Chef Erik Haentjens en zijn partner Gonda Vanhulle zorgen er...

Meer weergeven