wine-foodpairing

wine-foodpairing · 17. mei 2021
Ondanks mijn uitzinnige bewondering voor de culinaire kookkunsten van top cateraar D'ish, gun ik af en toe de concurrentie ook hun kans. En dit maal was het een schot in de roos. Alexander & Frank met hun "je tuin bistro" leverden aan huis, een heerlijk menu en dit voor een scherpe prijs...ik heb ervan genoten Alex & Frank. Merci. Hieronder een slider met de gerechten en een toefje uitleg. Voor de bijpassende wijnen koos ik zelf een schitterende riesling van Alexander Laible Tausend...
wine-foodpairing · 19. december 2020
Spijtig genoeg hebben we ons in 2020 maar al te vaak moeten onthouden van restaurantbezoek. Gelukkig kon "take away" ons bedienen. Er waren er goede en minder goede, dure en minder dure, er waren er duidelijke en minder duidelijke, er waren er vlak bij de deur en soms ook met verre autoritten. Maar Adriana Zafiris & Frédéric Chasto van restaurant Söma in Antwerpen verblijdden ons en onze smaakpapillen op alle vlakken. We schoven aan onze rijk aangeklede huistafel met design bestek,...
wine-foodpairing · 11. februari 2020
In de gezellige locatie van Loes & Krikke in de Congresstraat 42 te Antwerpen, stelde Pastamancini in samenwerking met Carnivale, Terrovin & Boer Ole hun nieuwe samenwerking voor. Azienda Agricola Mancini produceert in Le Marche Italië, pasta! Maar dan wel uitsluitend met durum-tarwe geoogst op de velden rondom hun bedrijf. Er wordt aan wisselbouw (luzerne, klaver, zonnebloemen, koolzaad, tuinbonen, erwten & kikkererwten) gedaan om de bodem niet uit te putten. Het graan wordt traag...
wine-foodpairing · 08. februari 2020
Deze blend van twee oude Imerentische druivenrassen: Tsitska & Tsolikouri gevinifieerd door de Gotsa winery uit Georgië geeft een licht oker-goudgele wijn met een rossige schijn in de miniscus. In de neus abrikoos, kaneel, rozijntjes, florale toetsen, geel fruit, en citrus. In de mond zet deze ongefilterde kvevri wijn kurkdroog aan, zet dan breed uit in de mond, goed in balans, krachtig meer levendige zuren. Een halflange finale die eindigt in "vinjaune" impressies. Zeer goede wijn maar...
wine-foodpairing · 08. november 2019
Op het Zuid in Antwerpen opent op 9/11/19 de 4e vestiging van biomarkt The Barn. De 500 vierkante meter worden gevuld door biologische producten & de oprichters Julien en Quentin zetten in op vers, zo weinig mogelijk verpakkingen, authenticiteit en gezelligheid. Samenwerking met lokale bio-tuiniers & of boeren, die werken op een oppervlakte van maximum 5 hectare zorgen ervoor dat deze partners winstgevend kunnen zijn. Julien De Brouwer loodste me mee naar de wijnen: net zoals voor de...
wine-foodpairing · 25. september 2019
Mijn wine-foodpairing avontuur bracht me deze keer naar Château D'eau Events in Steenokkerzeel. Wijnhandel Cinoco had hiervoor Jean-Marc Lallier-Deutz uitgenodigd. Cinoco dat enige tijd geleden een fusie aanging met Le Palais du Vin, is een bedrijf dat 327 jaar bestaat. De elfde generatie van de familie Nolet staat aan het roer. Familiale waarden en een compleet gamma prestigieuze en exclusieve wijnen zijn hun dada. In januari 2020 verhuizen ze naar een volledig CO2 neutrale nieuwbouw in...
wine-foodpairing · 29. juli 2019
De media maakten uitvoerig gewag van de culinaire mogelijkheden op het Boomse dance-festival. Er werd onder andere uitvoerig bericht over de Gault&Millau awards die Bành Mi, een Vietnamese sandwich met pullen park uitriepen als beste festival food. Van Tricht & Gastronello kregen lof voor hun ambachtelijke 'tricolore' kaaskroketjes. Verder zijn er verschillende pop-uprestaurants. Naast de Cage Stage kun je tafelen in Mesa, het eigen restaurant van TML dat vorig jaar opende in de...
wine-foodpairing · 21. november 2018
Sommelier Sabas Joosten werkt sinds april 2013 in Michelin 3*** restaurant de Librije in Zwolle. En is sinds 2015 de rechterhand van Thérère Boer. Hij is champagne ambassadeur en werd ook ambassadeur van de Kroatische wijnen. Bij ons laatste bezoek legt hij uit hoe hij in de Librije de wijnen kiest bij de gerechten van Jonnie Boer.
wine-foodpairing · 30. oktober 2018
Als de druiven geplukt zijn en de bladeren verkleuren, het wild geschoten mag worden en zwamvlokken als paddestoelen uit de grond groeien, als noten en kastanjes gevallen zijn en de zon minder krachtig schijnt...dan verandert onze zomertrek in najaarsgoesting. De komende maanden zullen we u ervan laten proeven.
wine-foodpairing · 04. juli 2018
De anciens tussen de franse wijnboeren kennen allemaal "bijanne", het traditionele vieruurtje gemaakt met ijsblokjes, fris water, aangelengd met wijnoverschotjes en afgewerkt met restjes oud brood. Een zeer verfrissend gerecht in de zomer. En in de winterperiode vervangt men de ijsblokjes door warm water. Fastfood, opwerken van restjes, snel klaar en "lekker", maar dat geldt niet voor iedereen. De recente generatie wijnboeren houdt van andere lekkernijen. Het woord bijanne kent vele synoniemen...

Meer weergeven