wine-foodpairing · 18. november 2021
Een vaste waarde in Antwerpen voor visliefhebbers is het Nieuwe Palinghuis. Tijdens het seizoen (maart-november) krijg je verse wilde Oosterscheldepaling op je bord. Maar dat nam ik niet. Bij het horen van de suggesties kreeg ik erge "goesting" in langoestjes in kreeftensaus (als voorgerecht) en een knapperig gebakken roggevleugeltje met schorseneren als hoofdgerecht. Beide bereidingen werden klassiek, authentiek en royaal geserveerd. Chef Erik Haentjens en zijn partner Gonda Vanhulle zorgen er...
soulmates · 17. november 2021
wine-foodpairing · 04. november 2021
winebar · 26. oktober 2021
Onverwacht en onaangekondigd belanden we in een heerlijke wijnbar toen we nog even tijd hadden voor ons restaurantbezoek. Absoluut een adres waar we nog gaan terugkomen. Vriendelijk ontvangen, mooie wijnkaart, bijhorende tapa's zoals zo vaak in Spanje. Toch wat anders dan de vulgaire borrelnootjes elders. En gelukkig hadden ze ook sherry!!! Tijdens een vorig bezoek in Spanje, meer Noordelijk, kenden ze geen sherry en toen ik een manzanilla vroeg, brachten ze een linden thee :-) :-) :-) Hier...
winetasting · 25. oktober 2021
Epirico 2020 Puglia Italië Masca del Tacco schapprijs 15€ Cépage: Susumaniello Kleur: licht rood Neus: kersen, snoepgoed, gestoofde aardbeien, kruidig: witte peper, Mond: zet soepel @, mooi in balans, fraicheur tov rijp rood fruit & rijpe tannines , breed elegant type wijn met toch mooie mondvulling Finale: zeer lang met pepertje en veel rijp rood fruit doet wat denken aan Zinfandel Foodpairing: hertefilet, stoofpotjes, lamsvlees Beoordeling: A
winetasting · 25. oktober 2021
TP cuvée 3000 Partida Creus Spanje 2017 Casa Pardet Costers del Segre Restaurantprijs Madrid 26€ wijnbar Angelita cépage: Trepat (zeer donkere druif met dikke schil) Kleur: licht rood Neus: vluchtig zuur, dan rode bessen, aardbei, fris elegante neus met wat noga, zure krieken, blonde tabac, garrique, fumé, complex, Mond: zet elegant fruitig @, mooi evenwicht tussen presente maar zeer rijpe zuren, veel rode bessen & fijn bittertje. Finale: zeer lang met wisselend rood fruit en...
winetasting · 06. oktober 2021
Bourgogne is een mythische wijnstreek. Met een kleine 30.000 hectare aan wijngaarden kom je slechts aan 3% van het Franse wijngebied. Toch heeft het een wereldwijde reputatie van elegante, dure, chique en zeldzame wijnen. Deze wijnstreek kent 100 herkomstbenamingen, die onderverdeeld zijn in 4 categorieën. De classificatie lijkt simpel, maar... De onderste trede van de ladder zijn de A.C. Bourgogne, daarna komen de gemeentelijke appellations, dan de Premier Cru's (zo'n 600 wijngaarden dragen...
winetasting · 29. september 2021
Voor het tweede jaar op rij organiseerde de Spaanse wijnfamilie Torres met hun Belgische invoerder LeWine een virtuele degustatie van hun icoonwijnen "Antologia". Een week op voorhand werden de 5 staalflessen thuis bezorgd, zodat er in alle rust kon gedegusteerd worden, met de wijnen op de juiste temperatuur, op het moment van de online Tasting op donderdag 30/9/21. De familie Torres heeft een wereldwijd wijnimperium uitgebouwd met als middelpunt Vilafranca del Penedés. Diverse regio's in...
Seasons · 09. september 2021
In oktober speelt het meeste werk zich af in de kelder/cave/wine cellar/Weinkeller//Bodega//. De jaarcyclus is rond en de wijngaard bereidt zich voor op zijn winterslaap. De bladeren verkleuren roodbruin en vallen af, en de sapstroom stopt bij de eerste koude najaarsdagen. Na de oogst moeten de geplukte druiven in wijn veranderen. Dat kan enkel door de alcoholische gisting: de omzetting van de aanwezige suikers in de besjes in alcohol. Na de alcoholische gisting kiest de wijnmaker al dan niet...
Seasons · 06. september 2021
Het jaarlijks wonder geschiedt weer: rijpe druiven gaan in wijn veranderen. Maar eerst moet er geplukt worden. De vendange/harvest/ heeft meestal plaats in september, maar hangt af van de weersomstandigheden. vb In 2020 begon men al half augustus te plukken op vele plaatsen en in 2021 zal het einde september begin oktober worden. Naargelang druivensoort, plaats van de wijngaard & keuze van de wijnbouwer komt de pluk op gang. Manueel of mechanisch: allebei hebben voor-en nadelen. Bij...

Meer weergeven