winetasting · 17. januari 2023
Fine gastronomic cateraar Dirk Luijts, chef van D'ish, legt de lat hoog qua kwaliteitsniveau van zijn gekozen wijnen. Daarom is één van zijn leveranciers Vinetiq waar Sammy (WSET 3) ons begeesterd begeleidde bij de tasting van een 25-tal wijnen. Om 10h 's morgens, als de smaakpapillen nog fris zijn, begonnen we met een witte Belgische & eindigden we op de noen met een rode Franse. Fijn dat alles goed tot zeer goed was en wij er de volgende uitkozen om de uitstekende D'ish gerechten te...
winetasting · 08. januari 2023
Samen met Ekaterina Latsabidze van Georgian Qvevri Wine was ik uitgenodigd om wijn te gaan proeven bij Tamar Eristavi. De Georgische gastvrijheid kent geen grenzen, ook in Antwerpen was de ontvangst warm, hartelijk en met een tafel vol lekkere Georgische gerechten en wijn. We proefden wijnen van de Eristavi Marani en ook enkele van Marbano. Tamar heeft in haar appartement op de Belgiëlei in Antwerpen een kunstgalerij met werken van Georgische kunstenaars. De moeite om eens langs te gaan,...
winetasting · 29. december 2022
Van de luchthaven El Plumerillo rij je op minder dan een half uur naar het wijndomein STAPHYLE in Mendoza, Argentinië. De Porretta familie maakt er sinds 2002 haar "wijndroom" waar. Het is een relatief bescheiden wijndomein dat vaak de jaloezie van de grotere domeinen oproept door hun uitstekende kwaliteit. Ik leerde enkele wijnen van hen kennen via Sven Prims van wijnimport Vinotrade en via wijnhandel Mondovino Schoten waar Philippe Wouters u graag ontvangt. Hun wijngaarden in Ugarteche &...
soulmates · 24. december 2022
Aan al mijn trouwe blog-volgers wens ik een jaar vol wijngenot & culinair plezier. I wish all my loyal blog followers a year full of wine enjoyment & culinary pleasure. Je souhaite à tous mes fidèles abonnés du blog une année pleine de plaisir du vin & délice culinaire. Les deseo a todos mis fieles seguidores del blog un año lleno de disfrute del vino & placer culinario. Auguro a tutti i miei fedeli follower del blog un anno pieno di godimento del vino & piacere...
soulmates · 25. november 2022
In the spring of 2022 I toured Georgia for 5 weeks. Much of this I had the pleasure of having Maka Tarashvili as a guide. She combines Tourism and Vine & Wine culture. With a WSET diplome, a degree UC Davis wine tasting, she is also a professional wine guide, educator and lecture of vine & wine of Georgia. She is founder of My Wine Trail, Sakartvelo's certified guide association Vice President and much more. She is from Telavi Kakheti, the cradle of wine for 8000 years. I found her to...
wine-foodpairing · 24. november 2022
Sinds 2019 schudt chef John Weijers eigentijdse Frans/Belgische gerechten uit zijn koksmouw in "fine dining" bistro B23 op de Brouwersvliet in Antwerpen. John was ooit chef in restaurant Parkheuvel in Rotterdam (2**) en resto Vermeer in A'dam (1*). Gastvrouw Diane gaf ons een warm welkom en bediende vlot. We namen het 6-gangenmenu en brachten zelf onze wijnen mee. En dat bracht aangename verrassingen met zich mee. Op tafel staan mandjes met lekker brood en fijne olijfolie, wat knabbeltjes en...
winetasting · 25. oktober 2022
Wim De Schutter, Market Advisor Bordeaux Belgium, verwelkomde ons in het prachtige kader van de plantentuin in Meise. Cijfers vermelden 5300 wijnbouwers, 300 négociants, 32 coöperatieven, 65 AOC's en een gemiddelde van 20 ha per wijndomein. België bekleed qua volume invoer de derde plaats wereldwijd. De alcoholconsumptie blijft in België stabiel met een sterke mix, 3% drinkt enkel wijn. Het imago van de Bordeaux-wijnen scoort hoog. Consumenten vinden de smaak nooit tegenvallen. Rood voert...
wijnreizen · 20. oktober 2022
Degustatie met Eloïse BOUZIDE (aoc Beaumes de Venise) & Georges TRUC (oenogéologue) .
wijnreizen · 20. oktober 2022
De wijngaarden van de AOC Beaumes de Venise strekken zich uit over de zuidelijke hellingen van de Dentelles de Montmirail in het departement Vaucluse. Ingeklemd tussen de Mont Ventoux en de Dentelles de Montmirail, in de Zuidelijke Rhônevallei, op 100 tot 700m hoogte, liggen de dorpen Beaumes de Venise, Lafare, La roque-Alric en Suzette. We vertrokken in Beaumes de Venise met Xavier Vignon aan het stuur van zijn open buggy Polaris Ranger. Het werd een adembenemende tocht op off road wegen waar...
wijnreizen · 10. oktober 2022
Na enkele moeilijke jaren zijn ze terug tevreden in Champagne. Tijdens het pandemiejaar 2020, nochtans een uitmuntend millésime, besloot het Champagne Comité om economische redenen, de toegestane opbrengst te beperken tot 8000 kg per hectare tov het gemiddelde van bijna 12000 kg per hectare. Vooral de grotere champagnehuizen werden hierdoor bevoordeeld. ( oa wegens hun groter aandeel reservewijn.) Het daaropvolgende 2021 was dan weer een problematisch jaar met voorjaarsvorst in april, veel...

Meer weergeven