· 

Opening Cru Wijnegem

My Journey Around The World of CRU


Vandaag opende de tweede Cru-Markt haar deuren in de oude Mouterij te Wijnegem. Axel Vervoordt creëerde hier "Kanaal" en Cru vond dit de gedroomde lokatie om zijn producten op een pure manier te presenteren.Kwaliteit primeert en Leen De Dobbelaar  van Cru vertelde ons dat ze daarom bewust met hun partners (wijnboeren, groentetelers, slagers,...) een lange termijn relatie willen opbouwen. 

Martijn Soen, ex-sommelier van oa Hof van Cleve, doet me zijn aankoopfilosofie uit de doeken: hij werkt met 60% rechtstreekse invoer, waarbij hij vooral op zoek gaat naar wijnboeren die elegante wijnen maken op een zo natuurlijk mogelijke manier met authentieke druivensoorten. De andere 40% van zijn wijnen betrekt hij van invoerders en ook hier wordt een lange termijnsamenwerking beoogd. Zijn collega's Joachim en Danny zijn al even enthousiast en ik proefde oa Monsant Teixar granatxa vella 2012 en Priorat En numero verrels 1919 (verwijst naar VV van dat jaar). Beide complexe, elegante wijnen die de Cru-filosofie bewijzen.

Andy Duerinckx met zeebaars

cru "kanaal"

Cru adviseur Dirk De Prins


sommelier & wijnverantwoordelijke Martijn Soen


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Karine (zondag, 29 mei 2016 12:09)

    Toplocatie met top wijnen en eten