· 

Tartaar van zalm - Fiano 2015 Puglia


Deze tartaar van verse zalm kwam van versmarkt CRU te Wijnegem.

CRU verzamelt 10 ambachten onder één dak en de visspecialisten gaan er prat op dat hun zalm vers en puur is. Het gerechtje werd verrijkt met bergamot, een peerachtige citroensoort afkomstig van het Italiaanse Bergamo. Uit genetisch onderzoek blijkt het een kruising te zijn tussen een limoen en zure sinaasappel afkomstig uit Vietnam. Verder wat goede olijfolie en bieslook. En deze smaken bleken wonderwel te passen bij de fiano.

Deze Italiaanse witte wijn uit 100% fiano, afkomstig van Puglia heeft een bleke strogele kleur.  Briljant fonkelend nodigde hij uit om er onze neus in te steken: in aanvang geurde hij intens naar sinaasappel en citrus. Gevolgd door florale aroma's en wit fruit: meloen, peer en lychee. In de mond zet hij fris aan. Hij is evenwichtig met veel sappig fruit en wat strakke mineraliteit. Met een middellange afdronk. En dat was juist wat hem zo mooi deed passen bij het gerechtje. Beiden hadden zowel strakke als filmende elementen. 



In 2012 kocht de Mergè familie een wijndomein en noemde het Masca del Tacco. Momenteel combineren ze moderne apparatuur met het traditionele eeuwenoude karakter. Ze bezitten ongeveer 250 ha wijngaard. Handpluk, traditionele vinificatie en gebruik van houten vaten geven hun wijnen een oorspronkelijk karakter. Deze wijn kost ongeveer 11,50€, en is verkrijgbaar bij het wijnhuis.



Reactie schrijven

Commentaren: 0