· 

Nathan, rijzende ster aan het Antwerpse gastro-firmament

Nathan

Af en toe  lees ik recensies en af en toe ga ik op mijn gevoel af. Dit keer maakte het artikel van Pieter Van Doveren in weekend knack me nieuwsgierig.

Chef Nathan Van Echelpoel gaf zijn naam aan het restaurant dat hij einde 2016 opende in Antwerpen. Samen met vriendin en gastvrouw Eva Van de Peer en sommelier Aurelie Charels staan zij garant voor een verfijnde culinaire beleving. Nathan vertelde me dat hij zijn goesting voor koken niet met de paplepel binnen kreeg. Hij begon op zijn 14e te werken in een taverne. Aanvankelijk in de zaal en geleidelijk aan naar de keuken. Zo rolde hij er als het ware in en deed hij nadien ervaring op in restaurants Dôme, De Pastorale en L'Epicerie du Cirque. Hij heeft een seizoensgebonden keuken en werkt graag met langoustines en coquilles. Hij gaf me gelijk toen ik zijn keukenstijl vergeleek met die van Sergio Herman. Fraicheur  is een streefdoel. Hij zoekt nog zijn eigen stijl die er nu al op gericht is om niet te veel franjes bij te voegen. De tijd van de moleculaire keuken is voorbij. Mensen willen zien wat ze eten en de chef zorgt voor een perfect product, een perfecte gaartijd en een perfecte afkruiding. De bijgeschonken wijnen moeten het eten "opmonteren" en niet te duur zijn. De wijnkaart is dan ook beperkt, niet te duur en af en toe plezierig spannend. Nathan gaf me graag Aurelie door die het 7e jaar drankenkennis Piva Antwerpen achter de rug heeft en nu bezig is met de WSET opleiding. Zij deelt dezelfde smaak met Nathan namelijk puur en fris. Het is daarom dan ook niet verwonderlijk dat ze me riesling als één van haar favoriete druivensoorten opgaf. Toen we er op een donderdagavond na reserveren naar ons tafeltje begeleid werden, zat het restaurant rumoerig vol. Kort nadien kreeg ik van Eva bericht dat hieraan verholpen is door een Plafondlux spanplafond. :-)


Locatie

Nathan

Lange Koepoortstraat 13

B-Antwerp

Email: info@email.com

Telephone: +   (0)3284 28 13


Impressies

Eerst kregen we twee smaakvolle welkomsthapjes. Vooral het eerste bleef in het geheugen hangen: verschillende texturen van wortel, hemels lekker. Onze twee voorgerechten lieten we begeleiden door een wijn die we kozen van de wijnkaart. Joanner Protner Steiermark Slovenië riesling 2014 voor 32€. Een strakke, licht petrolé wijn die wat vulling miste maar perfect de skrei met tuinbonen, paksoi en miso jus begeleidde. Foodpairing ten top. Het gerecht was fijn en mooi in balans. Nadien kreeg we rode poon, vis van het jaar, met gegrilde bloemkool en crème van pastinaak. Hier moest de riesling iets meer moeite voor doen. Hoofdgerecht was puma Iberico met schorseneren en smaakvolle jus. Hierbij kozen we de Spaanse El Templari cellar Bàrbara Fortés van granatxa/morevillo druiven van de regio Terra Alta Catalunyia 2014 aan 43€. Weer een voltreffer gezien het hoge smaakgehalte en de bijpassende "zoet"-toets van gerecht en wijn. We sloten af met een lekker kaasbordje en een glas water. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0