· 

VINI di ROMAGNA

consorzio di vini romagna stelt voor:

In de imposante, bruisende co-working spot van Fosbury & Sons, organiseerde Alice Bown een wijnsalon waar zeven wijnmakers uit het hart van Italië aanwezig waren en hun wijnen presenteerden. 

De toon werd gezet in een master class waar een korte uitleg over deze regio werd gegeven en waar 6 wijnen werden geschonken en besproken. Romagna heeft een maritiem mediterraan klimaat met vruchtbare leembodems in de alluviale vlakte en kalk en rode zand/kleibodems op de heuvels tussen Faenze en Forli. 

Voornaamste druivensoorten zijn Albana voor wit en Sangiovese voor rood, en dit naast ontelbare lokale soorten.

De streek is ook gekend voor zijn olijfolie, zijn aceto balsamico Modena, parmaham, parmigiano reggiano en andere lekkernijen.

 


Fosbury & Sons

co-working spot

Mechelsesteenweg 271

B-Antwerpen


Tasting

De I CROPPI 2016 van Celli: 100% albana, donker goudgeel, bloemig, kweepeer, rijp geel fruit, diep in de neus

zet in de mond vol @, mondvullend, goed in balans met frisse zuren en fruitonderbouw, goede lengte met amandelbittertje

De ORA 2015 van San Patrignano: 100%sangiovese, briljant koraalrood, veel rood fruit: aardbei, kers, 

zet in de mond zacht @, goed in balans, fruit en tikje kruidigheid, beetje restsuiker, goede lengte met fruit

De TRAICOLLI 2011 van Morini is gemaakt van savignôn rosso, een eeuwenoude druif die begin 20e eeuw terug ontdekt werd door een beginnende wijnbouwer die geen geld wou uitgeven aan nieuwe aanplant en begon te werken met een wilde druif uit zijn tuin. Het resultaat viel meer dan mee. Begin jaren negentig van vorige eeuw blies Poderi Morini deze wijn terug leven in. Het resultaat mag gedronken worden:

kersenrode kleur met begin van evolutie. Intense neus met schakeringen van rood fruit, garrique, tabac, ceder,en begin van tertiaire geuren. In de mond zet hij zacht @, perfect in balans, breed en zeer zuiver met nog veel fruit. Mooie lengte met gevarieerde afdronk. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0