· 

ProWein 2017 Düsseldorf

impressies van één van de grootste wijnbeurzen ter wereld

Met Kelly Smith


Met Charles Smith


Opgegroeid in Sacramento, California, begon Charles Smith(rechtse foto) al op jonge leeftijd te reizen. Zijn Welshe moeder en Franse vader zullen hier wel niet vreemd aan zijn. In Denemarken begon hij rock-bands te managen en toen hij in 1999 terug keerde naar de States opende hij een wineshop. In Walla Walla, een klein stadje in de staat Washington, vlak tegen de grens met Oregon, ontmoette hij een jonge Franse wijnmaker en startte hij zijn rockend wijnverhaal. In 2009 riep Food & Wine magazine hem uit tot "winemaker of the year" en het Seatle Magazine deed dat in 2010 nog eens over. Ik ontmoette Charles en zijn nicht Kelly Smith(foto links) op ProWein en was erg tevreden met de geproefde wijnen. Nonkel en nicht delen ook zichtbaar hun liefde voor dezelfde hairstyle ;-)

Tastingnotitie: de Bx 2013 is een bordeauxblend met 39% cs, 36% merlot & 25% cfr.

in het glas zie je een donker geconcentreerde kersenrode kleur

in de neus veel zwart fruit(cassis, bramen, kersen), potloodslijpsel, aarde tonen, chocolade en wat gedroogde kruiden

in de mond zet hij vol, versmolten @. Met een mooie balans tussen rijpe suave Tannines, veel frisheid en massa's fruit. De wijn is diep en breed met een complexe, lange en gevarieerde afdronk.

2013 was een warm jaar, maar tegen de oogst daalden de temperaturen juist op tijd. Daarenboven kent de regio warme dagen tot boven de 30°, maar koelt het 's nachts erg af. Dat staat meestal garant voor genoeg fraicheur in de wijnen.


Reactie schrijven

Commentaren: 0