· 

Belgische wijnen scoren

Jiri & Douglas laten u drie dagen Belgische wijnen proeven in wijnbar "Belgian Wines"op de Oude Vaartplaats te Antwerpen.

Er staan zo'n 40 wijnen uit 7 provincies open. Zowel vitis vinifera (chardonnay, pinot gris, pinot noir...) als kruisingen (johannieter, solaris, regent...). Het cliché dat zegt dat Belgische wijnen aan de dure kant zijn en moeilijk rijp worden in ons nat klimaat, geldt spijtig genoeg voor enkele van de geproefde wijnen. Maar daartegenover staan geweldige schuimwijnen: de gekende Schorpion, Genoels-Elderen en Ruffus die al vaak in de prijzen vielen. En de verbazend lekkere Sassenbroek Claire Martin Brut nature, gemaakt van chardonnay, pinot noir & pinot blanc.

De witte solaris van Waes was mooi rijp en bulkte van het fruit. De toppers van de avond waren zeker de La Grande 2014 van Bon Baron, gemaakt van gamaret & garanoir(2 zwitserse klonen van de gamay-druif) en de Pinot Noir Tressor die vergelijking met bourgognes of duitse spätburgunders uit Baden moeiteloos kon doorstaan. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0