· 

champagne roggevleugel aspergesHoe wonderlijk wijn kan evolueren, ondervond ik zonet. Een tiental dagen geleden had ik met enkele goede wijnvrienden enkele mooie flesjes geopend. Daarover later ;-)

De Joseph Perrier viel wat tegen en ik zette de fles halfvol opzij. De dag daarna vertrokken we naar Toscane met wat restjes wijn en de overgebleven kaasjes van "Cru", Van Tricht en zelf geaffineerde rauwmelkse schatjes. Deze morgen ontdekte ik in een hoekje van de keuken de afgesloten fles champagne en zette ze in de koelkast. Proberen gaat mee en met een grandioze plof ging de fles open. Nog steeds een fijne mousse en geen spoor van oxidatie. Natuurlijk niet meer de bubbels van voordien. Dus er dan maar lekker van genoten met een roggevleugeltje in verse roomboter met kappertjes en gewokte asperges. Meer moet dat niet zijn op een woensdagavond. En....oeps...foto vergeten te nemen voor de maaltijd ;-) Reactie schrijven

Commentaren: 0