· 

innocenti


Een wijnbar die dat niet blijkt te zijn, een wines shop die geen wijnwinkel is en een tratoria die geen restaurant is...Gianni Innocenti, die zijn naam aan dit uitzonderlijk concept gaf, noemt zijn refter-achtige zaak in Poggibonsi  "wine experiences". Je kan er terecht voor aperitivo, pranzo, eventi & wine tasting. De wanden staan vol rekken wijn, een uitgebreid gamma Italiaanse en buitenlandse wijnen, ook toppers. Je kan per glas of per fles bestellen...alles wordt opengetrokken. Alles een paar € meer dan de normale schapprijs. Fantastisch toch! Als je per 6 koopt en meeneemt, krijg je een serieuze korting. De eerste keer op weg naar een restaurant in de buurt, hebben we er uitgebreid geapperitiefd: methode traditionele van de chianti streek: oa bubbels van 100% sangiovese.

De avond erop zouden we er eten, maar geraakten niet verder dan de anti pasta en een zoektocht door het assortiment wijnen. We werden er uitermate vriendelijk & bekwaam bediend door Tamara Andrico, gediplomeerd sommelier AIS in Sienna. Eens je aan tafel zit, ervaar je enkel nog Italiaanse gezelligheid.

 Gianni ziet zijn missie in het onderzoek & ontwikkelen van een aanbod hoge kwaliteitswijnen. Zijn portfolio bestaat zowel uit Italiaanse als buitenlandse wijnen. 

www.innocentiwines.it

Koen & Inge Verstraeten uit Mechelen werken met hem samen voor de Belgische markt.Reactie schrijven

Commentaren: 0