· 

Sabas Joosten legt uit...

Sommelier Sabas Joosten werkt sinds april 2013 in Michelin 3*** restaurant de Librije in Zwolle. En is sinds 2015 de rechterhand van Thérère Boer. Hij is champagne ambassadeur en werd ook ambassadeur van de Kroatische wijnen. Bij ons laatste bezoek legt hij uit hoe hij in de Librije de wijnen kiest bij de gerechten van Jonnie Boer.

In the Librije sommelier Sabas Joosten starts from the newly developed dishes of chef Jonnie Boer. First the dish is tasted. We look at the proportions, the style ... You go for harmony or contrast. Then a maximum of 4 wines are selected per dish. If this does not work, the preselection will be sharpened until a suitable wine is found.

 Sabas Joosten, sommelier à Librije, s’inspire des nouveaux plats du chef Jonnie Boer. Le plat est d'abord goûté. Nous regardons les proportions, le style ... Vous optez pour l'harmonie ou le contraste. Ensuite, un maximum de 4 vins sont sélectionnés par plat. S'il ne s'agit pas d'un travail, la présélection sera affinée jusqu'à ce qu'un vin approprié soit trouvé.

Reactie schrijven

Commentaren: 0