· 

bodegas MARICHAL

We hadden nog geen duidelijke afspraak toen ik Juan Andrès tegenkwam in wijnbar Madiran in Montevideo. Daar stelde hij voor om me enkele dagen later te kon oppikken om samen naar de winery in Etchevarria in Canelones te rijden. Onderweg toonde Juan Andrès zich een aangename gesprekspartner. Hij vertelde over zijn familiebedrijf van 50 ha waar hij met zijn vader en broer 250 000 liter wijn maakt. De ganse familie woont vlak bij elkaar. Onlangs kochten ze een woonst bij die achter hun wijngaarden ligt. Blijkt dat daar in het verleden ook een winery was gevestigd. Juan is erg benieuwd wat ze er gaan vinden als de verkoop rond is en ze op ontdekkingstocht kunnen gaan. Verder kwam ik te weten dat hij samen met Francisco Carrau & Eduardo Boido ( & ig. Estella De Frutos) blind tastings doet voor het nieuwe boek van Titina Nunez. Ze proeven, enkel met voorkennis van het jaartal, 30 tannats in de voormiddag en 30 tannats in de namiddag. Er zijn al 2 proefdagen achter de rug, nog één te gaan. Ik ontmoette Titina toen we beide te gast waren bij Francisco Carrau in Rivera (Cerro Chapeu). Juan Andrès liet me ook een prachtige reeks wijnen proeven. (zie onderste reeks foto's)

 

We did not have a precise appointment yet when I came  across Juan Andrès in Madiran wine bar in Montevideo. There he suggested that he could pick me up a few days later to go to his winery in Etchevarria Canelones. On the road he turned out to be a pleasant conversation partner who spoke extensively about his family history and his wine company. 

 

Junto con Francisco Carrau y Eduardo Boido Juan Andrès está haciendo catas de tannat a ciegas para el nuevo libro de Titina Nunez. Saben unos 60 vinos al dia con solo el ano como conocimiento previo.

 

También probé una deliciosa variada de vinos. Ver la segunda serie de fotos. Haga clic en la foto para mis explication.Reactie schrijven

Commentaren: 0