· 

Establecimiento JUANICO - familia DEICAS

Amélie is een Franse oënologe die gewerkt heeft bij Moët et Chandon. Sinds ze haar man voor zijn werk gevolgd is naar Uruguay, wonen met met hun 2 kinderen in Carassco en kon ik met hen meerijden naar de winery. Daar werd ik ontvangen door de enologue Adriana Gutiérrez. Samen met Amélie Chatin vertelden ze me het verhaal van de Deicas familia. 

De familie nam in de jaren zeventig het wijnbedrijf Juanico over van de staat en besloot in 2010 hun naam te geven aan de beste wijnen. Ze bezitten 300ha all over the country: in Canelones, Progresso, El Carmen Durazzo, Sierra de Mahoma San José & Garzon Maldonado,... en kopen ook nog druiven bij van lokale boeren.

In de wijngaard werken ze met Lyre & Pallissage opbind-systeem. Ze verbouwen 38 verschillende druivenrassen. Ondergrond is vooral een mix van klei en kalk. Ze streven naar een densiteit van 4000 stokken per ha, en oogsten 10 à 15 trossen per stok. Dat geeft een 5000 à 8000 kg/ha. (30 à 50 hl/ha) Het oogstmoment wordt gekozen na labo-analyse als de druiven volledig rijp zijn.

Het moto van Deicas is :"The perfect balance between tradition and innovation".

 

Enologue Adriana y Amélie me contaron la historia de los Deicas familia.

Oenologist Adriana and Amélie told me the story of the Deicas family.

 

Hieronder vindt u enkele van de geproefde wijnen. De verschillende lijnen zijn: single vineyard, Don Pascual, Atlàntico Sur & Massimo Deicas.

A continuacion encontraras algunos de los vinos catados.

Below you find some of the tasted wines.

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0