· 

Gimenez Mendez


Midden in het stadje Canelones stond de aimabele Sebastian Gonzatto Pedreira me te woord. Bij de opstart in 1921 was deze winery nog volledig omringd door wijngaarden. Vanaf 1970 ging de familie andere locaties zoeken. De toenmalige zes of waren het zeven broers, werden rijk en splitsten het wijnbedrijf. Martha Mendez, nu een kwieke dame van 70j, behield het wijnbedrijf en kocht in 1991 de oorspronkelijke gebouwen terug die al 20j gesloten waren. 

Toen haalde men een capaciteit van 9,5 miljoen liter per jaar, voornamelijk goedkope 10 liter flessen, nu 3 miljoen kwaliteitswijn. In de jaren '90 was er in Uruguay een reconversie van kwantiteit naar kwaliteit. Als je toen de trein miste, kwam je onherroepelijk te laat. Martha Mendez rooide alle niet kwalitatieve "uva's". Ze is voorzitster van de UY Wine Association, die onafhankelijk van de regering, "lees" ... meer doordacht, opereert. Ze heeft é zonen & een dochter. De jongste zoon Mauro is winemaker. 

Gimenez Mendez maakt wijn op drie locaties: - Montevideo Mendosa Camino

                                                                          - Las Brujas

                                                                          - Los Cerrillos

Ze hebben als logo een uil, die voorkomt op hun etiketten. 

Mooi recente jaren zijn: 2013, 2015, 2017 en een uitzonderlijk goed 2018. 

2019 begon slecht met regen van af 15/12/2018 tot einde januari 2019, maar gans februari was het zonnig en warm en vooral de later geoogste uva's(rood) zullen zeer goed rijp zijn. 

Onderstaande wijnen heb ik geproefd, klik op foto voor proefnotitie.

 

In the middle of Canelones town, Sebastian Gonzatto Pedreira received me in a very pleasant way. At the start-up in 1921 this winery was still completely surrounded by vineyards. From 1970 the family started looking for other locations:

At this moment Gimenez Mendez makes wine in: Montevideo Mendosa Camino, Las Brujas & Los Cerrillos.

After the split, Martha Mendez, now 70, retained the wine company and bought back the original buildings in 1991. Then a capacity of 3 million liters per year was achieved, mainly cheap 10 liter bottles, now 3 million liters quality wines.

In the 90s there was a reconversion from quantity to quality. If you then missed the trains a winegrower, you were irrevocably late.  Martha Mendez grubbed up all non-qualitative grape varieties, and bet on top wine.

I could taste the wines below. Click on photo to see the tasting notes.

 

Pude probar los vinos de abajo. Haga clic en la foto para ver las notas de cata.

 Reactie schrijven

Commentaren: 0