· 

Best sommelier of the world - Antwerp 2019

De ruimtes in het Elisabeth Center te Antwerpen, waar vandaag de Semi-Finals van de ASI contest for best sommelier of the world plaatsvonden, deden aan als een boedistische tempel. Toen Andrés Rosberg me naar de place to be verwees, fluisterde hij zo dat ik hem amper verstond. De tv-ploegen bewogen op kousenvoeten en onze gsm's moesten op stilte-modus. Dit alles om de sommeliers die bezig waren aan hun praktische proeven niet te storen. Ik zag achtereenvolgens David Biraud, Julie Dupouy, Aleksandr Rassadkin en Vuk Vultetic aan het werk. De één al wat zenuwachtiger dan de andere. Maar allemaal bevlogen sommeliers.

Matthieu Perrin gaf een puike masterclass, "Le secret de Millésimes Légendaires", met hommage Jacques Perrin 1989, 1995, 2005, 2007, 2009 & 2015. Van mooi verouderde wijnen naar jong geweld. Het bewijs hoe mourvèdre kan evolueren in de tijd.

In de namiddag gaf Dominic Symington van Graham's port een uitéénzetting over "port-styles": bottle-aged & wood-aged. Hij zette 1994 Vintage Port, 1994 Single Harvest Port, 2003 Vintage Port & 2003 Single Harvest Port naast mekaar. Meer dan interessant.

William Wouters, president of Belgian Sommelier Guild, heeft dit wereldkampioenschap 50 jaar nadat het in Brussel plaatsvond, terug naar België gehaald. Een fantastische prestatie. De organisatie en het naar Antwerpen halen van de 66 beste sommeliers ter wereld is niet niks. Well done William Wouters.

 Reactie schrijven

Commentaren: 0