· 

Belgische Wijnen//Belgian Wines part 1

Een kleine eeuwigheid geleden organiseerde ik met gelijkgestemde wijnliefhebbers een degustatie Belgische wijnen. Conclusie was eensgezind: duur & zuur. Ondertussen bleef ik ze regelmatig proeven, met wisselend resultaat.

En toen kwam Covid-19 binnensluipen en moesten we allemaal in lockdown. Wijnhandelaars en Belgische wijnbouwers sloegen de handen in mekaar en begonnen hun wijnen van eigen bodem te promoten. 

Years ago I organized a tasting Belgian wines with like-minded wine lovers. The conclusion was unanimous: expensive & acidic. Meanwhile I continued to taste them regularly with varying results. And then Covid-19 sneaked in and we all had to lockdown. Wine merchants and Belgian winegrowers joined forces and started to promote their homegrown wines.

Met klimaatopwarming(meer zon en warmer), oudere wijnstokken & meer ervaren wijnbouwers moet het lukken!!!

With climate warming, older vines and more experienced winegrowers, should succeed.


Pinot gris barrique 2018 

Wijndomein Gloire de Duras

Familie Nijskens, Galgenstraat 126 te 3803 Wilderen België

18,50€  belgian wines

 

Lichtgele kleur

Gevarieerde neus: rijpe doyenne peer, accacia-honing, vers gemaaid gras, hazelnoot, verse kruiden; na walsen meloen, lichte houttoets

Zet rond @ , krachtig in de mondfase, goed in balans, zet breed uit, Sappig en vol. 

Goede lengte met fruit en caramel.

 

www.gloirededuras.be

Koken doe ik zonder recept, niet louter op gevoel, maar op jarenlange ervaring, proberen en mislukken.

Deze Thaise curry is een verre afgeleide van een schrijfsel van sterrenchef Roger van Damme van het Gebaar in Antwerpen.

Stoof een sjalotje met een in blokjes gesneden appel.

Doe er ook een stengel overlangs doorgesneden citroengras bij. Je kan naar keuze aromaten toevoegen.

Voeg daarbij kokosmelk, wat kipbouillon en wat melk.

Ik heb hier een paar soeplepels tomatenblokjes aan toegevoegd. Dan een eetlepel currypoeder. En laat een 40 minuten sudderen.

Mix alles fijn, een paar blokjes appel vergeten kan geen kwaad. Bak de scampi's op hoog vuur en serveer.

Reactie schrijven

Commentaren: 0