· 

Belgische Wijnen//Belgian Wines part 6

Een kleine eeuwigheid geleden organiseerde ik met gelijkgestemde wijnliefhebbers een degustatie Belgische wijnen. Conclusie was eensgezind: duur & zuur. Ondertussen bleef ik ze regelmatig proeven, met wisselend resultaat.

En toen kwam Covid-19 binnensluipen en moesten we allemaal in lockdown. Wijnhandelaars en Belgische wijnbouwers sloegen de handen in mekaar en begonnen hun wijnen van eigen bodem te promoten. 

Years ago I organized a tasting Belgian wines with like-minded wine lovers. The conclusion was unanimous: expensive & acidic. Meanwhile I continued to taste them regularly with varying results. And then Covid-19 sneaked in and we all had to lockdown. Wine merchants and Belgian winegrowers joined forces and started to promote their homegrown wines.

Met klimaatopwarming(meer zon en warmer), oudere wijnstokken & meer ervaren wijnbouwers moet het lukken!!!

En ze zijn merkelijk beter geworden. Ik ben fan.

With climate warming, older vines and more experienced winegrowers, should succeed. I'm a fan.

Entre-Deux-Monts Pinot 2018 (pinot gris, pinot auxerrois,chardonnay)

Beschermde Oorsprongs Benaming Heuvelland

14,20€ belgianwines.com

 

Een bijna witte kleur met groene schijn.

In de neus: grassig, licht kruidig(anijs) en wat wit fruit.

Zet strak @, mist vulling, presente zuren, mist rijpheid.

Halflang

 

 

Beoordeling: B

Met deze frisse wijn koos ik een fris gerecht zonder veel culinaire aspiraties.

En dan moet een wijn niet super top zijn om ervan te kunnen genieten.

Ik serveer hier een zelfgemaakte mayonaise bij: zie dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn anders schift de mayo. Doe 3 eierdooiers & een volledig ei in een recipiënt, voeg een flinke schep Dijon mosterd toe, peper van de molen, verder kruiden naar smaak, beetje water om alles lang bij mekaar te houden. Giet nu een zeer fijn straaltje olie bij de eieren terwijl je met een staafmixer mixt. Als er binding is, mag je de straal olie (ik gebruik olijfolie om te bakken) ongebreideld vergroten tot je pot vol is. Dan een halve citroen uitpersen en nog eens goed mixen. Zo veel beter dan de fabrieks-mayo.

Reactie schrijven

Commentaren: 0