Een kleine eeuwigheid geleden organiseerde ik met gelijkgestemde wijnliefhebbers een degustatie Belgische wijnen. Conclusie was eensgezind: duur & zuur. Ondertussen bleef ik ze regelmatig proeven, met wisselend resultaat.
En toen kwam Covid-19 binnensluipen en moesten we allemaal in lockdown. Wijnhandelaars en Belgische wijnbouwers sloegen de handen in mekaar en begonnen hun wijnen van eigen bodem te promoten.
Years ago I organized a tasting Belgian wines with like-minded wine lovers. The conclusion was unanimous: expensive & acidic. Meanwhile I continued to taste them regularly with varying results. And then Covid-19 sneaked in and we all had to lockdown. Wine merchants and Belgian winegrowers joined forces and started to promote their homegrown wines.
Met klimaatopwarming(meer zon en warmer), oudere wijnstokken & meer ervaren wijnbouwers moet het lukken!!!
En ze zijn merkelijk beter geworden. Ik ben fan.
With climate warming, older vines and more experienced winegrowers, should succeed. I'm a fan.
RUFFUS chardonnay brut sauvage
Vignoble des Agaises
Haulchin Belgium
16,80€ bij belgianwines, ook bij vb matthys Brugge
Donker geel met een fijne mousse.
Intense neus met minrealiteit, citrus, geel fruit en wat broodkruim.
Zet fris@, droog maar sappig, goed in evenwicht.
Lange finale.
Beoordeling: A
Terroir: Krijt & kalksteen.
Als apero met gemarineerde champions. Met dank aan de voortreffelijke take away van “Het Gerecht “ Antwerpen.
Geschonken in champagne glazen van Pieter Stockmans.
Reactie schrijven