· 

Belgische Wijnen // Belgian Wines Part 9


Een kleine eeuwigheid geleden organiseerde ik met gelijkgestemde wijnliefhebbers een degustatie Belgische wijnen. Conclusie was eensgezind: duur & zuur. Ondertussen bleef ik ze regelmatig proeven, met wisselend resultaat.

En toen kwam Covid-19 binnensluipen en moesten we allemaal in lockdown. Wijnhandelaars en Belgische wijnbouwers sloegen de handen in mekaar en begonnen hun wijnen van eigen bodem te promoten. 

Years ago I organized a tasting Belgian wines with like-minded wine lovers. The conclusion was unanimous: expensive & acidic. Meanwhile I continued to taste them regularly with varying results. And then Covid-19 sneaked in and we all had to lockdown. Wine merchants and Belgian winegrowers joined forces and started to promote their homegrown wines.

Met klimaatopwarming(meer zon en warmer), oudere wijnstokken & meer ervaren wijnbouwers moet het lukken!!!

En ze zijn merkelijk beter geworden. Ik ben fan.

With climate warming, older vines and more experienced winegrowers, should succeed. I'm a fan.


Domein d'Hellekapelle Koolwitje Blanc de Noir 2017 (pinot noir)

Vlaamse Kwaliteitswijn 8958 Loker

13€  bij Anverres on line gratis thuislevering

 

Helder goudgeel mooi geconcentreerde kleur.

In de neus rijp geel fruit, 2d gemaaid gras, citrus, mineralig.

Zet fris aan maar heeft voldoende rijpe zuren. Goed evenwicht maar mist fruitonderbouw. Maakt de wijn wat streng. 

Eindigt met licht exotische toetsen en tikje vegetaal (risten?)

 

Beoordeling: B(+) heeft net iets te weinig van alles.

 

Michel en Carine hebben in het Heuvelland een wijngaard beplant met Pinot Noir & Chardonnay(sinds 2009) en recent sinds 2017 Auxerrois.

Deze blanc de noir heeft geen houtlagering gehad.

 


Het Gerecht maakt super verse complexe bereidingen die in de mond exploderen door hun nuance en finesse. 

En je ziet dat ik niet zo goed ben in dresseren van mijn bord: de saus was lekker maar ziet er niet uit ;-)

Tartaar van Label Rouge zalm (gemarineerd & gerookt)

mierikswortel, avocado, komkommer en radijs.

Chef Wim & gastvrouw Peggy zijn al jarenlang een gewaardeerde gevestigde waarde in Antwerpen, nadat ze ervaring opdeden bij Marleen & Paul Vercammen in sterrenrestaurant Hof de Bist te Ekeren.

Reactie schrijven

Commentaren: 0