· 

Belgische Wijnen // Belgian Wines Part 15

Een kleine eeuwigheid geleden organiseerde ik met gelijkgestemde wijnliefhebbers een degustatie Belgische wijnen. Conclusie was eensgezind: duur & zuur. Ondertussen bleef ik ze regelmatig proeven, met wisselend resultaat.

En toen kwam Covid-19 binnensluipen en moesten we allemaal in lockdown. Wijnhandelaars en Belgische wijnbouwers sloegen de handen in mekaar en begonnen hun wijnen van eigen bodem te promoten. 

Years ago I organized a tasting Belgian wines with like-minded wine lovers. The conclusion was unanimous: expensive & acidic. Meanwhile I continued to taste them regularly with varying results. And then Covid-19 sneaked in and we all had to lockdown. Wine merchants and Belgian winegrowers joined forces and started to promote their homegrown wines.

Met klimaatopwarming(meer zon en warmer), oudere wijnstokken & meer ervaren wijnbouwers moet het lukken!!!

En ze zijn merkelijk beter geworden. Ik ben fan.

With climate warming, older vines and more experienced winegrowers, should succeed. I'm a fan.


Hoenshof Chardonnay-LAMBIC 2017

Puurwijn, Helshoven- Borgloon.

29,90€ bij Belgian Wines on line gratis thuis geleverd.

 

Donker geconcentreerd goudgeel, bijna oker.

In de neus: diep, rijk, rijp exotisch. Evoluerend naar okkernoten, hout, vanille, boter, broodkruim. Na walsen: gistgeur, Brett, rozijnen, bier, stal.

Zet krachtig @, strak, goed in balans, fruit, mooi presente zuren en bittertje. Ongewoon. 

Lang, pêche en botertoets.

 

Beoordeling: technisch gezien A, maar ik vind het niet geslaagd.

Ik hou van oude Geuze en van wijn, maar niet de Brett in de wijn.

 

Prof.Dr.Ghislain Houben houdt van experimenteren en daar is deze wijn een voorbeeld van. Op 7 h worden maar liefst 30 verschillende druivenrassen verbouwd. Tijdens de gisting zijn aan deze wijn gisten toegevoegd uit de kelders van Geuzestekers uit de Zenne streek. Lovenswaardig en er zijn zeker liefhebbers voor.

 

 

 

 


Een krachtige wijn met een krachtig gerecht: zeewolf met verse spinazie. Hierbij een afsmakende saus van ingekookte visbouillon.



Reactie schrijven

Commentaren: 0