· 

wildgerecht & pairing met de 3 wijntype's

Als vrienden op bezoek komen en het is november, dan kook

ik een "wildgerecht" met aangepaste wijnen en garnituur.

Deze keer een sappig hertefiletje met puree van wortel, knolselder, pompoen en zoete aardappel met een kaastopping met daarbij fritjes van knolselder en pompoen.

Een mosterd/roomsaus afgewerkt met Callebaut 80% en lotus speculaas maakten het af.

Het was boeiend om hierbij 3 wijnen te schenken van ongeveer dezelfde aankoopprijs en van een verschillend smaaktype: zuur-bitter-zoet

                                                                                                                                   

                                                                                                                                      

                                                                                                                                  

                                                                                                                      

 

 


Val di Suga  Brunello di Montalcino 2015 Italië        Schapprijs 34,95€

 

 

Kleur: Transparant met lichte bruine evolutietoets.

Neus: Vooral leder, gerookte tonen (tabac, houtskool) en wat gedroogd fruit.

Mond: Zet versmolten aan met presente zuren. Mist wat fruit & diepte.

Finale: Halflang

Beoordeling: B

 

Ondanks de score won deze wijn bij het gerecht aan smakelijkheid.

Zoals zoveel Italiaanse wijnen had ook deze Brunello di Montalcino baat bij

"eten" en veroudering. Was dus nog wat jong.

 

Zuur getypeerde wijnen (met merkbare aciditeit) zijn oa wijnen van Sangiovese Grosso, Nebbiolo, Pinot Noir, Mencia, Spätburgunder , Gamay, Kotsifali,  Liatiko,...

 

Saint-Julien   Amiral de Beychevelle 2018 Bordeaux

                                                          Schapprijs 38,70€

 

 

Kleur: Ondoorzichtig, karmijnrood met nog veel purper.

Neus: Een zwart fruit-korf met bramen, kersen, cassis...

Vanille, Viooltjes, Houttoetsen...

Mond: Zet fris sappig aan, perfect in balans: mooi rijpe tannines, elegant, in volledige mondfase veel retronasale zwart fruit impressies.

Finale: Lang met fruit en vanille.

BeoordelingA+

 

Wijn en gerecht tilden mekaar op. 

 

Bitter getypeerde wijn (met merkbare tannines): cabernet sauvignon, merlot, Tannat, Saperavi, Aleksandrouli, Agiorgitiko,...

 

 

 

Gigondas  Côtes du Rhône Domaine Grand Romane 2018 Pierre Amadieu

                                                                                  Schapprijs: Rond de 20€

 

Kleur: 2/3 Transparant, nog jong kriekenrood in miniscus.

Neus: Kruidig, vanille tabac, aards, braambes, pruim, dadels...

Mond: Zet rond aan, goed in balans, frisheid kan op tegen soepele tannines

en retro's van zwart fruit. 

Finale: lang

Beoordeling: A

 

Gaat uitstekend bij het gerecht. Vullen mekaar aan.

 

Deze GSM wijn is zoet getypeerd (met merkbare rondheid), zoals ook Tempranillo, Zinfandel, Primitivo, Negroamaro,...

Al deze wijnen zijn verkrijgbaar bij www.magnuswijnen.be 

Reactie schrijven

Commentaren: 0