· 

Wine Bars/ Enoteca in Bologna


Bologna is een bruisende studentenstad in de wijnregio Emilia-Romagna. De bezochte wijnbars & restaurants boden niet veel regionale toppers, maar geen gebrek aan veel Italiaans moois uit andere regio's. En zoals vaak in Italië zijn de prijzen op de wijnkaart zeer zacht. Meer dan eens was de restaurantprijs zelfs minder dan de schapprijs in onze Belgische wijnhandel. Een fles die we 60€ betaalden, vonden we aan 70€ in een wijnwinkel in België en aan 200€ op resto!! Hier is een beetje onbegrip voor onze horeca(belastingsysteem?) toch op zijn plaats.

De regio heeft 2 DOCG's (Romagna Albana & Colli Bolognesi Classico Pignoletto) en 20 DOC's met oa Bosco Eliceo, Lambrusco di Sorbara, Lambrusco Salamino di Santa Croce, Moderna en Romagna. Vooral de zoete wijnen van albanadruif zijn bekend. 

Het klimaat is er maritiem mediterraan. De bodem bestaat vooral uit vruchtbare leemgrond en alluviale lagen in de vlaktes en kalk en zandsteen in de heuvels.

De culinaire specialiteiten zijn de lekkere saucissen, de prosciutto di Parma, de gerijpte Aceto Balsamico en de Parmigiano Reggiano.
Reactie schrijven

Commentaren: 0