· 

Marani CASRELI van Misha Dolidze

Misha Dolidze is geneesheer (artsen zonder grenzen & momenteel directeur van een medisch lab) maar sinds 2017 vooral begenadigd wijnbouwer. In zijn wijngaard van 7 ha maakt hij een 15 000 flessen per jaar. Op een bodem van leisteen en limerock. En hij durft ook wat bij te kopen.  Hij zegt dat het eerder een lifestyle is dan een inkomen. Toen ik er aankwam, zaten er al wat buren en kennissen klaar om te genieten van wijn, eten en die exotische gast uit België. Misha spreekt zelf van "social community". Wat niet wegneemt dat zijn wijnen bij de top van Georgië behoren. Misha spreekt ook met veel kennis van zaken (dokter hé) over de chemische en micro biologische processen tijdens de fermentatie. Welke bacteriën benïvloeden welke bacteriën en hoe zit het met de enzymen. De risten absorberen alcohol en maken tannines zachter. Het belang van de juiste duur in de qvevri. Hier kom ik zeker nog terug. 

Geproefde wijnen volgen hieronder: en wegens te laat gearriveerd, konden we niet alles proeven. Maar zoals al gezegd...hier kom ik zeker terug. En de wijnen van dit huis die in België te verkrijgen zijn & die ik  geproefd heb zijn uitmuntend.

 

Misha Dolidze is a medical dokter but above all a gifted winegrower. When we arrived the table was  well filled and some neighbors, friends and family were already waiting for us, too bad my visit was to short to taste all the Casreli wines. 

They all are made using the traditional Georgian technology, long skin maceration in Qvevri, grapes are grown in the own vineyards around the village Vachnadziani.  Shaloant Akhoebi terroir whitch is located 450m above sea level, in a dry hot climate on rock/silty soil.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0