· 

VINOTECATIERRA Madrid march 2023


Elke wijk in Madrid heeft zijn eigen Mercado. Degene op de Plaza de San Miguel is de meest bekende, de meest toeristische en er wordt hoofdzakelijk getafeld. In de andere Mercado's komen de inwoners van de wijk ook hun inkopen doen & is het uitgebreid eten van tapa's minder belangrijk. Enkele andere markten zijn Mercado de Prosperidad, Mercado de Tirso de Molina, Mercado de Vallehermoso, Mercado de Chamberi, Mercado San Anton, Mercado de Los Mostenses en Mercado de San Fernando. Er zijn er meer dan 30. De Mercado de la Paz is gelegen tussen de Lista & Goya wijk op de Calle Ayala.  Sumiller Juana Mari Vergara Martinez stelde enkele wijnen voor en wij gingen in de Mercado wat bijpassende tapa's kopen. Juana zoekt vooral wijnen van jonge wijnbouwers die kleinschalige kwaliteit bieden. 


Deze Cantayano 2021 uit de regio Castilla Y Leon bestaat uit 100% Verdejo. Wijnbouwer Isaac Cantalapiedra gebruikt enkel de natuurlijke gisten die op de schil en in de wijngaard/bodega aanwezig zijn. La Seca ligt in Valladolid.

Hoogte 750m. Bodem: rolkeien, zandleem & kalk.

Mooi goudgeel, discreet rijp fruitige neus: kweepeer, kaneel.. Perfect in balans met rijp fris fruit. Licht kruidig: venkel. Zeer lang en gevarieerde finale met bloesem en citrus. 8 m schilcontact, spontane gisting in innox en rijping in gebruikt hout van 500l. Geen battonage.

Ter plekke 20€, schapprijs ongeveer 14€.


Deze Brezo 2021 gemaakt van 100% Godello komt uit Bierzo. Wijnmaker Grégory Pérez maakt een fijn elegante wijn met in de neus florale toetsen en veel wit fruit. In de mond zet hij fris aan, met rijp fruit en een halflange finale. 

Opa Pérez verliet Spanje om in Bordeaux aan de slag te gaan, maar na 2 generaties kocht  kleinzoon Grégory, na zijn oenologiestudies aan de universiteit van Bordeaux en zijn ervaring in de kelders van Cos d'Estournel, een verwaarloosde wijngaard met stokken van 25 tot 80 jaar oud. Bodem van kalk en steen. Door de hoogte en de wind zijn er nauwelijks bestrijdingsmiddelen nodig. Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Juana Mari Vergara (woensdag, 15 maart 2023 14:42)

    Thank you for your visit. It was a pleasure serving you.