· 

Langbeen proeft Duitsland

François Langbeen is al 30 jaar de referentie voor kwalitatieve Duitse wijn op de Belgische markt. Hij kent zowat alle wijnbouwers bij naam en toenaam en is er kind aan huize. De huidige generatie wijnbouwers heeft hij weten geboren worden. Dus niet verwonderlijk dat vorig weekend in  Antwerpen een unieke "Weinprobe" plaatsvond met achter de 39 proeftafels voor het merendeel de Winzer zelve in eigen persoon. Er waren 10 van de 13 Duitse wijnregio's vertegenwoordigd. Ik proefde heel veel lekkers en deze sprongen er bovenuit: 

Mosel: Knebel

Saar: Zilliken

Nahe: Dr.Crusius

Rheingau: Georg Breuer, August Kesseler, Johannishof

Pfalz: Dr.Burklin Wolf, Knisper, Kranz, Moisbacher

Franken: Rudolf Fürst, 

Baden: Schlör, Fritz Wassmer

Sinds even werkt François samen met Hilde Jonckheere die de honneurs waarnam.

Verder was het ook zeer aangenaam om er veel wijnbekenden tegen het lijf te lopen: Gerd Brabant, Michel Terlinck, Patrick Nys, Jon Stalmans, Pieter Gillis, Marc Roovers, (uiteraard goede babbel met Francois) en nog vele andere fijnproevers.

Spätburgunder uit Baden   Grand Cru   Roter Berg    Kenzingen

2017 

Fritz Wassmer

 

 

 

Georg Breuer  

2017 Spätburgunder.  Bombach     Fritz Wassmer 

Reactie schrijven

Commentaren: 0