· 

Le Gastronome in Paliseul 1* Michelin

Le Gastronome in Paliseul, zijn 2 chefs: Jean Vrijdaghs & Sébastien Hankard en sommelier Elias Vermeesch.


Sint-Jacobsvruchten, knolselder, citroen & kokos.

Frisse en licht zoete tonen van de coquilles matchen zeer goed met deze klassieke Sancerre: rijpe fruitigheid, aroma's van kruisbessen, cassis, citrus. Mondvullend, romig en verfijnde ondertoon. Lange elegante, frisse en minerale finale. 

 


Kreeft, pijlinktvis, bitternut, salie.

Het gerecht was zalvend en smeuïg, heel gelaagd smaakvol. Deze Viognier paste er perfect bij: 

donker goudgeel, Aroma's van bloemen, foelie, abrikoos, ...Een sappig vol rijp smaakprofiel met licht hout en wat kruidigheid maakte de smaakbeleving met het gerecht zeer geslaagd.


Witvis, bloemkool, hazelnootboter.

Ook met het tweede gerecht was de Condrieu een match: smaakprofiel van beide klopte perfect. 


Signatuurgerecht: ossestaart, smeuïge puree, zwarte truffel.

Deze robijnrode chianti met aroma's van viooltjes, frambozen en een weinig hout en een smaak die eerder elegant en fijn was, had het moeilijk met het zwaardere smaakprofiel van het gerecht.


Jonge duif, spruitjes, gepofte aardappel en bonenkruid.

100% syrah uit een graniet/kalk/klei bodem 

geeft een complexe en goed gestructureerde wijn met aroma's van kersen, frambozen, rozen en wat fijne kruidigheid. Zet zacht @ in de mond met fijne, rijpe tannines en een mooie frisheid. Lang met retro's van cacao, schiste en geroosterde tonen.

Smaakprofiel van wijn en gerecht zijn volledig op mekaar afgestemd. Een topper.


Reactie schrijven

Commentaren: 0