wijnreizen · 01. juli 2025
In 1980 nam Albert Seltz, op 19-jarige leeftijd het eeuwenoude familiedomein (14e generatie sinds 1576) over. Deze energieke, humoristische en warme wijnbouwer is de pionier voor de erkenning van de Sylvaner variëteit Grand Cru op de Zotsenberg. Op 11ha verbouwt hij samen met zijn 24-jarige zoon Jérémy op een duurzame manier zijn Sylvaner, Riesling, Pinot Auxerois, Gewurztraminer en Pinot Noir. Bio sinds 2015, minimale interventie, inheemse gisten, sur lie, geen temperatuur controle en met...
wine-foodpairing · 20. april 2025
Na een mooi reeksje "Fine Dining Restaurants" in Zuid-Afrika, ging ik op zoek naar de authentieke locale keuken en vond die op Paaszaterdag bij chef Munashe Kwaramba in Franschoek. Het restaurant ligt op het domein van Topiary Wine Estate met wie ze een goede samen werking hebben. Ik begon met een glaasje Chenin Blanc Topiary Philippe Colin 2023 en pairde die met de Kudu Steak Tartare, geglazuurd met balsamico, een kruidige olie en getoast sesambrood. De wijn was diepgeel, intens geurend naar...