· 

augustus


Augustus, de maand waar sinds mensenheugenis de tarwe-gewassen worden geoogst. Zonder rogge, gerst, tarwe, spelt ... geen brood.

Bereid u ook voor op het wildseizoen. Wilde eend & damhert mogen reeds geschoten worden. Lam en wit vlees blijven zomervlees. Augustus is geen echte vismaand maar mosselen en platvis vieren hoogtij. Je zou paddestoelen niet met de zomer associëren maar weidekring, boleten, cantharellen en de verduiveld lekkere "trompette de la mort" beleven hun topmaand. Groenten in overvloed: vooral prei, selder, venkel, aubergine, paprika, courgette, komkommer, snijboontjes, boterboontjes, en artisjokken zijn gewoon een must!!

En wijn...idem als vorige maand: wit, rosé & fris rood zijn de keuzes voor een geweldige foodpairing.


tomaatEigen creatie van tomate crevette met een frisse witte wijn uit Piemonte: De zuurtjes van de Cortese druif blijven goed behouden en geven een elegante, knapperige wijn. Uitstekend voor onze warme zomers ;-)

Bij de kreeft hoort deze biodynamische Koel Klimaat Chileense wijn uit Casablanca vallei. Vinificatie gebeurt deels in amforen en deels op Fanse eik. Daarna rijpt de wijn nog een klein jaar op zijn lie. Dat geeft een zéér elegante en verfijnde chardonnay, met niets te vergelijken met de plompe houtgelagerde Amerikanen of Australiërs. Staat bij de beste 100 van Wine Spectator.

Met de zwartpoot-kip serveren we een bourgogne VV van het huis Albert Sournit. In het hart van de "Côte Chalonnaise" ligt de appelatie Mercurey. Deze pinot noir van oude wijnstokken uit 2015 heeft tegelijkertijd rijp fruit, elegante tannines & een mooie frisheid. Foodpairing zoals we het graag hebben.

Reactie schrijven

Commentaren: 0