· 

First German Wine Experience


Alain Jacobs (Duits Wijninstituut) & Gerd Brabant (voormalig Vinikus en toekomstig auteur Duitsland Wijnland) organiseerden op 28 september 2020 de eerste editie van "German Wine Experience". Alain wees naar de nieuwe banner waarop jonge mensen genieten van de moderne Duitse wijnen. Het imago van Duitse wijn met Riesling & Spâtburgunder was aan herziening toe en moet meer aansluiten bij de hedendaagse realiteit: geen zoete bulkwijnen maar frisse kwaliteitswijnen. En hiervoor zakten enige gerenommeerde wijndeskundigen af naar Antwerpen (de Ark ) om masterclasses te geven aan de aanwezige Belgische wijnprofessionals actief in de wijnwereld. 

Lars Daniëls Magister Vini, Riesling Fellow & senior editor PersWijn kwam eerst aan bod en begeesterde met zijn liefde voor Riesling & Terroir. Hij onderhield ons en liet wijnen proeven in functie van het veranderende klimaat, classificatie en hoe de jonge generatie Duitse wijnbouwers dit interpreteren en dit weergeven in hun wijnen.

Professor Dr. Ulrich Fischer gaf een adembenemende masterclass over hoe verschillend Duitse Pinot Noir kan zijn. Als oenoloog verklaarde hij de impact van de "fermentation temperature on the skins", vervolgens de koele en warmere stijlen van Duitse pinot noir, de klassieke interpretaties van Duitse pinot noir en de verschillen in stijl bij TOP Spätburgunders. Heerlijk duidelijk uitgelegd met goedgekozen te proeven wijnen. 

Ten slotte Stefaan Soenen, PersWijn en Winetales, die zijn dada bracht...nl de zoete Duitse wijnen. Stefaan is zowat de coming man in de wijnschrijfwereld. Sinds kort bij PersWijn, alom tegenwoordig in de sociale media en kenner van de Belgische wijnen. Met zijn vlotte pen en aparte smaak is hij het volgen waard.


Reactie schrijven

Commentaren: 0