· 

Taberna Agrado Madrid


Onverwacht en onaangekondigd belanden we in een heerlijke wijnbar toen we nog even tijd hadden voor ons restaurantbezoek.

Absoluut een adres waar we nog gaan terugkomen. Vriendelijk ontvangen, mooie wijnkaart, bijhorende tapa's zoals zo vaak in Spanje. Toch wat anders dan de vulgaire borrelnootjes elders. 

En gelukkig hadden ze ook sherry!!! Tijdens een vorig bezoek in Spanje, meer Noordelijk,  kenden ze geen sherry en toen ik een manzanilla vroeg, brachten ze een linden thee :-) :-) :-) Hier kregen we wel een sherry Manzanilla. Dit is een type sherry gemaakt aan de kust. Hierdoor ontwikkelen de gistcellen zich anders en is de flor dikker. De smaak is wat verfijnder en ziltiger. En daarbovenop was het een "En Ramen": eerder gebotteld, recht uit het vat zonder filtering. Met meer complexiteit en "rauwheid"...meer eigenheid en natuurlijkheid.

Reactie schrijven

Commentaren: 0