· 

RTONI Wines Kakheti from winemaker °Giorgi Skhirtladze°

Giorgi Skhirtladze is één van de vele jonge wijnbouwers die ik tijdens mijn Georgië-wijnreis ontmoette. Gedreven, vol passie en met maar één doel: de Georgische wijnen op de wereldkaart zetten. Maar dan zonder hun gastronomische en culturele troeven uit het oog te verliezen. Hiervoor bouwde Giorgi een Marani in oude stijl met een moderne degustatieruimte. We proefden zijn wijnen, ik luisterde naar zijn visie en ik genoot van zijn Georgische gastvrijheid. Georgi had zelf gekookt en hoe..& als afsluiter snoepten we samen van zijn heilige paasbrood, een recept van zijn grootmoeder. 

Giorgi Skhirtladze is one of the many young winegrowers that I met during my wine trip in Georgia. Driven, full of passion and with only one goal: to put Georgian wine on the world map without compromising tradition and culture. For this Giorgi built a Marani in the old style with a modern tasting room. We tasted his wines, I listened to his vision and I enjoyed his Georgian hospitality. Giorgi had cooked himself...delicious. And at the end we snacked on his holy Eastern bread, a recipe from his grandmother.

Rtoni 2020 Mtsvane 

Amber.

Abrikoos, gras, sinus na walsen diep

Zet vol @, breed en evenwichtig, fris en rijp, lang

Rtoni 2020 van Rkatsiteli uit Satiano micro zone

Amber

Gedroogd fruit, hooi, munt...

zet strak @ met presente aciditeit & zachte tannines + fruit


Rtoni Kisi 2020  6m Qvevri waarvan 15% chacha Amber

Gedroogd fruit, fruitig, kruidig

Zet zacht fris @, soepele tannines, lang

Rtoni Saperavi 2019 Tsinandali iets ingedroogd 1O/10 oogst

Qvevri 2 weken ontrist

Zwart purper; zeer diep in neus: rijp zwart fruit, cassis

Zet vol rijp @ , fijne zuren, elegant ondanks kracht: rode bes in de mond, goed in balans, rijpe tannines, Lang

 Reactie schrijven

Commentaren: 0