· 

resto "Instroom" Antwerpen Seppe Nobels

Chef Seppe Nobels raakte bekend met zijn restaurant "Graanmarkt 13" in Antwerpen. De insteek waren groenten die zelfs op zijn resto-dak groeiden. Na meer dan 10 jaar was het tijd om een andere richting in te slaan... "Richting" wereld, want met zijn nieuw project "Instroom" serveert hij met anderstalige nieuwkomers een fusion kitchen. Seppe's souschefs zijn allemaal hun thuisland ontvlucht, op zoek naar een veiliger leven & ze zijn gepassioneerd door de keuken van hun thuisland. Seppe geeft er een hedendaagse, Vlaamse, moderne groentetwist aan. Er worden enkel menu's geserveerd, 3, 4 of 5 gangen. De chef die een gerecht bereid heeft, komt zichzelf voorstellen en geeft een woordje uitleg. De fierheid druipt eraf en het hun Nederlands is perfect verstaanbaar. Voor een lunch waren 3 gerechten meer dan voldoende: Bo Tai Channh met een maatje, Mediterrane dolma met Noordzee wieren & de Syrische Rama kwam het dessert van smoutebollen met pistache, venkel en aardbei op de wijze van haar mama voorstellen. Ik dronk er een glaasje huiswijn bij: ORO de Castilla, een fris, speelse Verdejo uit Rueda.

De wijnkaart verrast in positieve zin: beperkt in aantal, zeer  correct geprijsd en goed gekozen met degelijke uitleg.

Een zeer opvallende troef is de uitgesproken vriendelijke bediening, van de souschefs, het onthaal, de bediening tot degenen die de borden afruimen...allemaal breed lachende, blije gezichten. Een zeer mooie beleving.

Reactie schrijven

Commentaren: 0