· 

ERISTAVI wine & gallery

 Samen met Ekaterina Latsabidze van Georgian Qvevri Wine  was ik uitgenodigd om wijn te gaan proeven bij Tamar Eristavi.  

De Georgische gastvrijheid kent geen grenzen, ook in Antwerpen was de ontvangst warm, hartelijk en met een tafel vol lekkere Georgische gerechten en wijn. We proefden wijnen van de Eristavi Marani en ook enkele van Marbano.

Tamar heeft in haar appartement op de Belgiëlei in Antwerpen een kunstgalerij met werken van Georgische kunstenaars. De moeite om eens langs te gaan, eventueel te combineren met een Georgische wijn & food-avond. 

Eerst 3 qvevri orange wijnen die zeer erg verschillen. De eerste (Marbano) is erg modern gemaakt, goed voor onervaren qvevri orange wijn proevers. De tweede is atypisch wegens gedeeltelijk chardonnay & de derde is zoals de meeste orange wijnen op qvevri smaken.

 

Vervolgens twee saperavi wijnen. Momenteel de signatuurdruif uit Georgië, maar er zijn nog toppertjes op komst, oa budescuri etc.

Reactie schrijven

Commentaren: 0