· 

Madre Mia tapa/wijn bar-Tenereife Santa Cruz


Onze laatste dag in Tenerife-wijntour., Wat te kiezen: een uitstap naar de El Teide vulkaan of een "hanging out" in Santa Cruz.

Na wat wikken en wegen werd het een zonnige wandeling door het park Parque Garcia Sanabria zeewaarts met een tussenstop in de Mercado Ntra. Senora de Africa.

Goede keuze achteraf beschouwd. Met mijn copain David De Wit van Vinyo vergaapten we ons aan de tentoongestelde groenten, fruit, Iberico hammen en vleeswaren van deze lokale markt. En een verdieping lager was er een immense vismarkt met in iedere hoek een aantal tapa-bars. Gewoon waanzin. Dan even de zee goedendag gaan zeggen. Mooie weer, zonnetje, zacht windje, 

goeduitziende Tenerifiennes en een enkele toerist met witte sokken en een verbrande kop.

Om 13.00 uur was ons ontbijt verteerd en kon een lunch ons wel bekoren. Terug naar de Mercado en daar, in een onooglijk hoekje prijkten zeevruchten, langoustines, zee-egels en ander lekkers. We vroegen de wijnkaart en daar stond één witte wijn vermeld(sic). En dat was er eentje die we toevallig kenden en die perfect paste bij onze bestelling.

Achtereenvolgens smaakten de zee-egels natuur, oesters, super verse St Jacobsvruchten en langoustines onder de grill meer dan verrukkelijk. En telkens was deze wijn een match. Verde Lima Linaje del Pago. Een blend van 70% Listàn Blanco & Marmajuelo. Tenerife.

Bij de zee-egels verstrekt het zout/ziltige van de zee-egels de frisheid van de wijn.

Bij de oesters werd de accidititeit van de wijn verzacht door de ziltigheid van de oesters.

De lookolie bij de St Jacobsvruchten deed de wijn versmelten.

En bij de gegrilde langoustines waanden we ons in de hemel, zowel gerecht als wijn werden beter.

We dronken hem fris (we vroegen en kregen een ijsemmer) en daar had deze wijn baat bij. Winkelprijs  rond de 14€, Hier resto 18€.

Uiteindelijk kwamen de uitbaters erbij zitten. Gecharmeerd door zoveel enthousiasme van die 2 Belgische sommeliers.

En...we zijn nu BT'ers (bekende Tenerifers) geworden daar ze ter plekke filmpjes maakten van onze commentaar op wijn en tapa-bar  en op Instagram posten. Hoe mooi kan het leven zijn.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0