· 

Wines of Portugal Tasting in Botanic Sanctuary Antwerp

In het meer dan prachtige "Botanic Sanctuary" in hartje Antwerpen gaven 25 Portugese wijnbouwers present voor een tasting georganiseerd door ViniPortugal en ALICE BOWN Agency . 

Toch eerst wat aandacht voor het kader: Exceptioneel, een ware hotspot, een maatstaf voor luxueuze gastvrijheid en verfijning, een verborgen culinaire parel midden in het groen, woorden schieten te kort om deze site te beschrijven. Een 5-sterren hotel, 3 Michelin sterren restaurants, een Health Spa, event locaties en veel meer & dus nu het kader voor deze tasting. 

ViniPortugal is een organisatie die tot doel heeft de Portugese wijnen te promoten. ACIBEV, ANCEVE, AND, CAP, FENADEGAS, FENAVI, FEVIPOR & ANDOVI zijn de stichtende leden. Gevestigd in Lissabon en Porto.  www.viniportugal.pt

Portugal maakt unieke, eigenzinnige en originele wijnen. De combinatie van klassiek en modern, het gebruik van honderden autochtone druivensoorten, de verschillende teeltsystemen (pergola, latada, enforcada, ...), hun 12 regio's met sterk variërende bodem (zand, klei, kalk, verweerde graniet, leisteen of gneiss) en sterk variërend klimaat (van nat naar subtropisch) & wijnbouwers die altijd hun eigen gang zijn gegaan, maken hun wijnen geliefd en gewild. 

Het was dan ook met veel goesting dat ik begon aan deze Tasting voorafgegaan door een masterclass onder begeleiding van Salvator Vandewalle.

Hier volgen mijn favorieten: domeinen & wijnen die ik erg goed vond. Alle wijnen waren complex en/of elegant, hadden rijp fruit en zalvende tannines met een lange finale.

Reactie schrijven

Commentaren: 0