· 

Bodegas Carchelo JUMILLA Spanje Vina Maris


Een rode wijn van hetzelfde perceel, hetzelfde jaar (2015) met dezelfde druivensamenstelling (monastrell, cabernet sauvignon, syrah en tempranillo) en in hetzelfde vat gerijpt. Hiervan maakt David Ferraje zijn Selecto en zijn Maris. Een deel nl 2.325 flessen verdwijnen onder water  "under the Mediterranean Sea" op 40m diepte om er een jaar te rijpen op 14°. Er is wat verschil in smaak (Maris meer versmolten) en wat verschil in prijs.(Schapprijs S rond de 21€ tov de Maris 75€) David gebruikt de Selecto omwille van de tannines. De andere rode wijnen van de bodega hebben niet de vereiste tanninestructuur. Er wordt ook een witte Maris gemaakt die ik zeer geslaagd vond. Gemaakt van de helft Verdejo en de helft Sauvignon Blanc die in bushvine worden aangeplant. Het sap gaat 3m sur lie op nieuwe Franse eik. Malolactische gisting om de zuren te verzachten. En dan 6m de zee in. 

Het resultaat is een sappig, romige, rijke en volle wijn met verouderingspotentieel. (60€ schapprijs)


50%monastrell,+cs, syrah & tempranillo. 18m nieuwe franse eik. 

Aardbeirood 3/4 concentratie. Aroma's van rood en zwart fruit, kruidig, koffie, chocolade, cederhout, zoethout. Zet fris @, goed in balans, chocolade, rijpe presente tannines, en een lange finale.

idem als selecto, zelfde barrique.

Daarna een jaar rijping in zee op 40m diepte. Een constante temperatuur van 14°, donker, grotere druk, zachte trillingen maar vooral een soort sonar geluid hebben invloed.

In alles iets meer evolutie: kleur iets lichter, neus meer versmolten & iets zachtere tannines in de mond en de zuren die iets meer present zijn.wijnen te verkrijgen bij Mondovino Schoten, Wines&Bites Lanaken, ea...

Reactie schrijven

Commentaren: 0