· 

Wijnbar VINICURIEN Luik


Wandel je vanuit het centrum van Luik over de "Pont des Arches" de Maas over richting Outremeuse, een eilandje op de plek waar de Ourthe en de Maas samenvloeien, dan zie je op je rechterkant een mooi groot, wit hoek-herenhuis. Het is daar dat de zussen Alexandra, Pauline en Marie Van Damme in de zomer van 2023 hun wijnbar Vinicurien openden. 

Het is niet alleen een waanzinnig gezellig, knusse en comfortabele bar, ook het concept met zelfbediening aan de "enomatics" is een succes. Een bar die inspeelt op- en emoties creëert. Tijdens ons bezoek trouwens met een duidelijke feminale bezetting.

Zus Alexandra is afgestudeerde interieurarchitecte die een geslaagde mix van goedzittende fauteuilles, vintage meubelen en strak design integreerde in het herenhuis met hoge plafonds en grote raampartijen.

Het wijnassortiment is speels, niet alledaags, met veel eerder onbekende namen. De wijnkaart is ingedeeld in "Poisson" "Lion" & "Capricorne". Wit, rosé en rood. Het wijnserveersysteem "Enomatic" geeft aan de wijnminnende klant de kans te kiezen uit meer dan 30 wijnen die je zelf tapt met een oplaadkaart in een proevertje van 3cl, 7,5cl of een flink glas van 12,5cl. Met aangepaste prijzen van 6€ tot 12€.

Daarnaast kan je ook bestellen per fles. Met oa Château Cheval Blanc 2009 @ 1140€, een Cornas 2020 Domaine Louis Cheze

@75€ en een Mazis-Chambertin grand cru Henri Rebourseau zonder jaartal @310€.

Voor wit: Château Simone 2020 Provence @ 99€ en Domaine Siegrist, Lossriedel Primus pinot blanc @ 60€.

Dat graag wijn drinken niet genoeg is om een wijnbar te openen, wisten de zussen ook. Ze volgden daarom een intensieve opleiding bij de Parijse sommelier Franck Ramage. De wijnen selecteren ze door samen te werken met verschillende wijnhandelaren en importeurs. Ze geven de voorkeur aan kleine wijndomeinen, liefst met een familiale achtergrond.

Om de honger te stillen, staan er een aantal lekkere tapa's op de kaart. Chrispy chicken, humus, trio de trompettes, kaasschotel , sardines en charcuterie.

De wijnbar heeft ook een mooi verzorgde website. www.vinicurien.com

 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0