· 

Hari Kitchen Franschoek


Na een mooi reeksje "Fine Dining Restaurants" in Zuid-Afrika, ging ik op zoek naar de authentieke locale keuken en vond die op Paaszaterdag bij chef Munashe Kwaramba in Franschoek. Het restaurant ligt op het domein van Topiary Wine Estate met wie ze een goede samen werking hebben. Ik begon met een glaasje Chenin Blanc Topiary Philippe Colin 2023 en pairde die met de Kudu Steak Tartare, geglazuurd met balsamico, een kruidige olie en getoast sesambrood. De wijn was diepgeel, intens geurend naar acacia, kruiden en boenwas. Hij zette stevig @, met goede zuren en een fijn bittertje. Wat mooi samenging met de tartare: vlezig, fris en met een fijn contrast tussen knapperig en stevig.

Als tussengerecht volgde een soepje van in de oven gegaarde pompoen met huisgemaakte pindakaas, een romige smaakbom waar de Chenin amper tegenop kon.

Een glaasje Topiary Philippe Colin Chardonnay 2023 was gemaakt in dezelfde krachtige stijl met presente zuren die goed verweven waren met uitbundig fruit, rijk met een lange finale. Rijpe citroen in de neus en expressief in de mondfase. En dat was nodig bij de gebakken Klingklip met Chimichurri en Harissa vissaus. De vis was perfect gegaard en smaakprofiel van wijn en gerecht kwamen goed overeen: filmend, hoog smaakgehalte en stevig mondgevoel. 

Het dessert van 70% donkere chocolade met limoen en Tonkaboon leverde een samenspel op van bitter, fris, vanille, amandel, kaneel en een beetje kruidnagel. Hierbij werd me een glaasje Thelema Vin de Hel Muscat Late Harvest 2023 aangeboden en kwam de chef me groeten. De wijn had ik al gedronken op het Estate zelf toen ik er op bezoek was.

Mooi zacht, niet te zoet en met fijne nuances van citrus, honing en ananas. Dit was gewoon genieten van deze mooie zoete afsluiter. 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0