Hoewel dit Wine estate nog maar dateert van 2021, dragen de geproefde wijnen een signatuur van een weldoordachte traditie.
Opgericht door Nathan Jankelowitz en geïnspireerd door de Toscaanse wijncultuur, rij je dit Estate binnen via een kilometerslange, door cipressen omzoomde oprijlaan.
De hypermoderne wijnkelder, energie-efficiënt en zwaartekracht gestuurd, is omgeven door 15 hectare wijngaarden, aangeplant in 2016. De bodem is rotsachtig met gravel en zand. Alluviale afzettingen, quarts en koffieklip.
Carla, dochter van de eigenaar bereidt in hun restaurant "Sensi de Bacco" smaakvolle gerechten voor gasten en passanten.
Samen met Martin Smith (sinds 2018 consulting cellarmaster en adviseur van het wijnteam bij het ontwikkelen van de wijnstijl en het optimaliseren van de vinificatieprocessen) en vaste wijnmaker Julia Blaine, proefde ik enkele van hun wijnen.
Het combineren van traditionele wijnbereidingstechnieken met moderne technologieën sluit goed aan bij de filosofie van Baccô.
Men betracht via minimale interventie en met nadruk op terroirexpressie, wijnen te maken die elegant zijn met wat Italiaanse flair.
- rosé 2024, 67%Malbec, 22%Sangiovese & 11%Vermentino. Rode bessen, meloen en rozen in neus. Zet strak @ en is verfrissend.
- Prelude 2019 Red Blend: Malbec, Cabernet Sauvignon, Merlot & Petit Verdot. Op gravel en klei. Purperrood, Cassis en kersen.
Zet vlot en sappig@, goed in balans, lekker en vlot.
- Prelude Syrah 2020 wordt gekenmerkt door veel chocolade, zwarte kersen, fijnbos en drop. Zet rond @, zijden tannines.
- Red Blend 2021 , Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec & Cabernet Franc. Zet iets groenig@, maar komt mooi open na walsen
Kruidig, Zwart fruit, chocolade. Rond en rijp. Lang met goede structuur.
- Chardonnay Paarl, 8h schuilcontact, elegant en fijn.
Domein & winery:
Met "wilde beest" inbegrepen, gisteren zomaar opeens in de wijngaard opgedoken, niemand weet waar het vandaan komt.
De cipressen verwijzen naar de Italiaanse voorliefde.
Martin geeft aanwijzingen bij het wijnmaker aan de medewerkers.
Reactie schrijven