Trimbach is één van de grote en bekende huizen in de regio Alsace. De familie Trimbach is al sinds 1626 - 13 generaties - aan het roer van 65 ha eigen wijngaarden verspreid over 50 percelen in 9 dorpen. Anne Trimbach (dochter van Pierre) stond me te woord en liet me hun wijnen proeven.
Met een gemiddelde van 45 jaar hebben de wijnstokken een rijke wortelstructuur en geven veel terroirexpressie.
Gelegen op de "Ribeauvillé-faille" hebben de wijngaarden een verscheidenheid aan verschillende bodems met Kalksteen (Muschelkalk), Mergel, Grès, Gneis en Graniet.
Sinds 2023 is het wijnhuis biologisch gecertificeerd. Men streeft naar duurzaamheid en biodiversiteit met vogels, schapen en bomen tussen de wijngaarden.
Pierre Trimbach was winemaker of the year in 2016-2017.
Op Trimbach werkt men met manuele pluk, korte snoei, terroirexpressie, grote foudres en zeer typisch: sélection massale: dwz dat er gekozen wordt voor het behoud van de genetische diversiteit van de wijngaard door stekken te nemen van oudere gezonde en kwaliteitsvolle stokken binnen de eigen wijngaard in plaats van klonen die genetisch identieke stokken hebben.

Reactie schrijven