· 

MAART

Maart, lentemaand, buienmaand, windmaand. De eerste warme zonnestralen doen ons verlangen naar de eerste niet winterse gerechten van het jaar. Met de eerste niet winterse wijnen. Veldsla, witloof, pastinaak, bloemkool, savooi & visdraadwier zijn op hun best. Nog iets te vroeg voor de primeurgroentjes. Maart is geen echte vismaand, maar rog, rode poon, zeebaars, zeewolf, zeebareel en kabeljauw zijn volop verkrijgbaar. Varkensvlees, paard, rundvlees, konijn en alle tam gevogelte vervangen wild en stoofpotjes. Bijpassende wijnen moeten gezocht worden afhankelijk van gerecht en humeur. Nog te vroeg voor de echte zomerwijntjes, maar keuze genoeg tussen het zwaardere werk (zie vorige seizoenen) en de halfzware wijnen zoals een sauvignon blanc uit de Sancerre, een verdejo uit Rueda, een pinotage uit Stellenbosch of een bonarda uit Mendoza.

een stukje mooi Belgisch rundvlees met risotto van verse zilveruitjes ging perfect samen met frisse sangiovese uit Toscane & een eveneens frisse malbec uit Argentinië. In tegenstelling van veel malbec-wijnen is deze AR van Belasco de Baquedano van het elegante type wegens hooggelegen terroir in de Andes. (22€)

Reactie schrijven

Commentaren: 0